27.1.2022

Yrityksiltä ja yksityisiltä vahva tuki Tiikereille

HalpaHalli-yhteistyö sinetöi konkurssiuhan väistymisen

Koronapandemia on koetellut vakavasti myös lentopalloseura Kokkolan Tiikereiden taloutta. Verohallinnon taholta seuraa kohdannut konkurssiuhka on kuitenkin saanut alueen monet yritykset ja yksityiset ojentamaan auttavan kätensä seuralle. Nyt konkurssiuhka on väistynyt lopullisesti, ja pelit jatkuvat varmuudella Tiikereiden ja HalpaHallin mittavan yhteistyösopimuksen ansiosta.

- Yritysten aktiivisuus Tiikereiden suuntaan ja hienon vastaanoton saanut tukilippukampanja osoittavat, miten vahvat juuret lentopallolla ja Tiikereillä on Kokkolassa ja muualla maakunnassa. HalpaHalli ja yhtiön toimitusjohtaja Janne Ylinen näkivät tärkeänä omalta osaltaan varmistaa, että seura selviytyy vaikeasta taloustilanteesta, johon se on pandemian takia joutunut, HalpaHallin markkinointipäällikkö Juha Hakala kertoo ja painottaa Tiikereiden roolia koko maakuntaa yhdistävänä toimijana.

HalpaHalli ja Tiikerit ovat solmineet monivuotisen yhteistyösopimuksen, jonka tarkkaa kokonaissummaa osapuolet eivät julkista. Verottajan velkoma summa oli alun perin noin 53 000 euroa, joka on nyt siis kokonaan maksettu.
- Kävimme avoimet ja luottamukselliset neuvottelut seuran edustajien kanssa. Tiikerit pystyi osoittamaan uskottavasti, että konkurssiuhan väistyessä seuran taloudenpito on vakaalla pohjalla, ja että he pystyvät suoriutumaan muista velvoitteistaan sekä kehittämään seuraa pitkäjänteisesti niin taloudellisesti kuin urheilullisesti, Juha Hakala jatkaa.

Hän toivoo, että yrityselämän tuki Tiikereille säilyy vahvana tulevaisuudessakin. Tiikerit on yksi osa sitä kokonaisuutta, joka vahvistaa alueen viihtyvyyttä ja vetovoimaa.

Ottelutuottojen menetys noin 150 000 euroa

Nuoriin kotimaisiin pelaajiin edustustasolla panostanut Tiikerit on urheilullisesti hyvässä nosteessa. Edelliskauden päätteeksi edustusjoukkue juhli miesten Mestaruusliigassa SM-pronssia, ja äskettäin seura pelasi Suomen cupin loppuottelussa.
- Koronapandemia on kuitenkin ajanut seuran taloudellisesti ahtaalle. Tiikerit on ammattilaisseura, jonka pelaajat harjoittelevat kahdesti päivässä, ja jonka kulurakenne pysyy samana, pääsee yleisö katsomoihin tai ei. Pandemian aikana olemme menettäneet pelkästään ottelutuottoina noin 150 000 euroa, kertoo Tiikereiden toiminnanjohtaja Jussi Jokinen.

Hänen mukaansa konkurssiuhan raukeaminen ja Tiikereiden yrityksiltä ja yksityisiltä saama taloudellinen tuki vakauttavat seuran taloudenpidon. Toiminnanjohtaja myös täsmentää, että pelaajapalkkiot tammikuunkin osalta on maksettu jo aikaisemmin.
- Nyt pystymme keskittymään hyvillä mielin meidän ydintekemiseen. Tiikereiden strategiana on kehittää nuorta pelaajapolvea ja olla seura, josta on mahdollista ponnistaa vielä isommille pelikentille. Eikä pidä unohtaa sitäkään, että edustustason lentopallo on yksi Kokkolan vetovoimatekijöistä, joka tuo kaupungille myös valtakunnallista tunnettuutta, Jussi Jokinen sanoo.

 


Lisätiedot:

Jussi Jokinen
toiminnanjohtaja
Kokkolan Tiikerit ry. 
040 556 5434 
jussi.jokinen@mestaruusliiga.fi 

Juha Hakala
markkinointipäällikkö
Kokkolan Halpa-Halli Oy
020 718 2252
juha.hakala@halpahalli.fi

HalpaHalli Facebookissa HalpaHalli Instagramissa  HalpaHalli Youtubessa  HalpaHalli Twitterissä  HalpaHalli LinkedInissä