25.11.2021

Janne Ylisestä Pohjanmaan kauppakamarin puheenjohtaja

HalpaHallin toimitusjohtaja Janne Ylinen on valittu Pohjanmaan kauppakamarin uudeksi puheenjohtajaksi vuosille 2022-2024. Valinnan suoritti Vaasassa kokoontunut Pohjanmaan kauppakamarin syyskokous.

Ylinen on pitkän linjan kauppakamarilainen, sillä hän on toiminut Pohjanmaan kauppakamarin hallituksessa vuodesta 2010 kolmen toimitusjohtajan aikana. Keskuskauppakamarin hallituksessa hän on vaikuttanut viimeiset viisi vuotta.
- Vuodet Keskuskauppakamarin hallituksessa ovat lisänneet entisestään ymmärrystäni kauppakamareiden hienoon työhön. Keskuskauppakamarin roolina on vaikuttaa valtakunnallisella ja kansainvälisellä tasolla. 19 aluekamaria puolestaan tuovat alueilta viestiä valtakunnalliseen vaikuttamiseen ja ovat aktiivisia paikallisen tason työssä, Janne Ylinen sanoo.
- Pohjanmaalla meidän täytyy tehdä entistä enemmän töitä yhteisten vetovoimatekijöiden eteen. Mikään seutumme ei pärjää yksin, vaan yhteinen tekeminen on todella tärkeää, ja Pohjanmaan kauppakamarilla on avainrooli yhteistyön rakentamisessa.

Osaavan työvoiman saatavuus iso haaste

Ylinen toteaa, että aktiivinen mukanaolo kauppakamarin toiminnassa antaa paljon yksittäiselle yritykselle ja toimialalle sekä tuo kauppakamarille lisää voimaa vaikuttamistyöhön.
- Mitä enemmän meitä yrityksiä on miettimässä ja vaikuttamassa toimintaympäristöön ja alueen vetovoimaan liittyviin tekijöihin, sitä enemmän tekemisellämme on painoarvoa.

Lähivuosien isoimpana haasteena kauppakamarin alueella hän pitää osaavan työvoiman saatavuutta tilanteessa, jossa joissakin kunnissa on jo täystyöllisyys.
- Iso kysymys on, mistä saamme tänne väkeä tekemään töitä. Meneillään on paljon positiivista kehitystä, mutta samanaikaisesti kasvua haastetaan monesta suunnasta. Käynnistämme kauppakamarin strategiatyön alkuvuonna 2022, jotta pystymme jatkossakin omalla tekemisellämme vahvistamaan sekä tukemaan aluetta ja sen kehittymistä, Ylinen toteaa.

Pohjanmaan kauppakamarin ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi siirtyy toimitusjohtaja Stefan Sjöberg Mirkalta. Toisena varapuheenjohtajana aloittaa toimitusjohtaja Pasi Haarala LähiTapiola Pohjanmaasta.

HalpaHalli Facebookissa HalpaHalli Instagramissa  HalpaHalli Youtubessa  HalpaHalli Twitterissä  HalpaHalli LinkedInissä