Kokkolan Halpa-Halli Oy tukee John Nurmisen Säätiön Itämeri-työtä

Kokkolan Halpa-Halli Oy ja John Nurmisen Säätiö ovat sopineet yhteistyöstä, jonka myötä HalpaHalli tukee merkittävällä taloudellisella panostuksella Puhdas Itämeri -hankkeita. Samalla HalpaHalli kannustaa asiakkaitaan ja yhteistyökumppaneitaan ympäristöä säästäviin kestäviin ratkaisuihin.

- John Nurmisen Säätiö tekee äärettömän arvokasta ja tuloksellista työtä Itämeren hyväksi. HalpaHalli on vahvasti mukana ihmisten arjessa paikallisesti, ja esimerkiksi säätiön hanke vähentää Itämeren fosforipäästöjä peltojen kipsikäsittelyllä on merkittävä mahdollisuus myös HalpaHallin toimialueella. Itämeri on minulle henkilökohtaisestikin tärkeä. Vietämme perheen kanssa paljon aikaa sekä Tankarin historiallisella majakkasaarella että veneilemällä Itämeren saaristomaisemissa, sanoo Kokkolan Halpa-Halli Oy:n toimitusjohtaja Janne Ylinen.

Itämeren vakavin ympäristöongelma on rehevöityminen, jonka oireita ovat esimerkiksi jokakesäiset sinileväkukinnat.

- Meillä Pohjanmaalla Itämeren lähivesi tarkoittaa Pohjanlahtea ja ennen kaikkea Merenkurkkua. Esimerkiksi fosforin aiheuttamat ongelmat tiedostetaan hyvin myös HalpaHallin kaupallisella alueella, ja pidämme tärkeänä, että huolehdimme omalta osaltamme Itämerestä pitkäjänteisellä kumppanuudella John Nurmisen Säätiön kanssa, Ylinen jatkaa.

Rehevöityminen johtuu meren liian suuresta fosfori- ja typpikuormituksesta. HalpaHallin taloudellinen panostus ohjataan säätiön Puhdas Itämeri -hankkeisiin. Konkreettisissa hankkeissa parannetaan Itämeren tilaa vähentämällä mereen kohdistuvaa kuormitusta ja ympäristöriskejä.

- Perheyhtiönä tiedostamme erityisen hyvin vastuullisuuden ja ympäristöarvojen merkityksen. Investoimme vahvasti aurinkoenergiaan, ja esimerkiksi viime vuonna tuotimme ketjun aurinkovoimaloissa yhteensä 1 500 megawattituntia aurinkosähköä. Investoimme koko ajan lisää aurinkoenergiaan, ja tällä hetkellä jo joka kolmannessa myymälässä on aurinkovoimala. Yksittäisessä myymälässä aurinkosähköllä katetaan noin 20 prosenttia kokonaiskulutuksesta. Tämän lisäksi energiatehokkaat myymälät, kiertotalouden edistäminen ja hävikin minimointi ovat esimerkkejä ympäristövastuustamme, Janne Ylinen kertoo.

- On mahtavaa saada tukijaksemme sellainen yritys, jonka arvoissa korostuvat ympäristön ja Itämeren suojelu sekä kestävä kehitys, John Nurmisen Säätiön asiamies Annamari Arrakoski-Engardt kiittää.

 

Lisätietoja

Janne Ylinen
toimitusjohtaja, Kokkolan Halpa-Halli Oy
janne.ylinen(at)halpahalli.fi
020 718 2229

Erkki Salo
varainhankintajohtaja, John Nurmisen Säätiö
erkki.salo(at)jnfoundation.fi
+358 40 7281859


Kokkolan Halpa-Halli Oy
Kokkolan Halpa-Halli Oy on yksityinen perheyhtiö Pohjanmaalta. Yhtiö on toiminut alueellaan vuodesta 1969 alkaen. HalpaHallin periaatteena on myydä laadukkaat tuotteensa jatkuvasti yleistä hintatasoa edullisemmin. Ketjulla on 35 myymälää. Kokkolan Halpa-Halli Oy työllistää noin 1500 henkilöä, joista lähes 300 työskentelee ketjun pääpaikalla Kokkolassa. Lisätietoa HalpaHallista löydät osoitteesta www.halpahalli.fi

 

John Nurmisen Säätiö – Itämeren suojelua ja kulttuuritekoja
Vuonna 1992 perustetun John Nurmisen Säätiön tavoite on pelastaa Itämeri ja sen perintö tuleville sukupolville. Säätiö on palkittu tiedon välittäjä ja merellisen kulttuurisisällön tuottaja. Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeissa parannetaan Itämeren tilaa konkreettisilla, mereen kohdistuvaa kuormitusta ja ympäristöriskejä vähentävillä toimilla. Työtä ohjaavat mitattavat tulokset ja vaikuttavuus. www.johnnurmisensaatio.fi

HalpaHalli Facebookissa HalpaHalli Instagramissa  HalpaHalli Youtubessa  HalpaHalli Twitterissä  HalpaHalli LinkedInissä