BioProffa Bokashi Organko keittiökompostori 16 litran tuplapakkaus. Pakkaus sis. 2 x kompostori á 16 L, Bokashirouhe, 2 x kansi, 2 x hana, 2 x siivilä, 1 x tiivistyslasta, 1 x rouheen annostelukauha, 1 x nesteen valutuskuppi, ohjeet.
Bokashi-keittiökompostointi on helppo tapa kierrättää biojätteet vastuullisella tavalla ja sen avulla saadaan talteen tärkeät ravintoaineet. Elävien mikro-organismien (EM) avulla tavallisista keittiöjätteistä kuten vihanneksista, kasviksista, kalasta ym. saat nopeasti ravintorikasta multaa puutarhaan ja hyötykasviviljelyyn lähes ilman hiilijalanjälkeä. Bokashointi koostuuu kahdesta vaiheesta: 1.Hapatusvaihe bokashi-keittiökompostorissa ja 2. Jälkikompostointi joko ns. multatehtaassa tai kompostorissa.
1. Hapatusvaiheessa orgaaninen biojäte hapattuu EM-mikrobien avulla ilmatiiviissä astiassa. Pienemmät palaset hapattuvat nopeammin. Toisinaan pinnalle saattaa kehittyä valkoista sienirihmastoa mikä on ihan OK ja merkki elävästä materiaalista. Hapan tuoksu kertoo hapatuksen onnistumisesta. Kun bokshikompostori on täysi, kansi suljetaan ja annetaan olla vähintään 2 viikkoa (mieluummin pidempään) rauhassa, ainoastaan nesteitä valutellen.
2. Jälkikompostointivaiheessa hapatettu massa voidaan sekoittaa ulkokompostoriin tai voidaan tehdä ns. multatehdas eli jyrsijäsuojattu laakea saavi tai tynnyri, johon massa sekoitetaan mullan kanssa. Multaantuminen tapahtuu muutamasta viikosta muutamaan kuukauteen riippuen lämpötilasta, kosteudesta ym. Tuloksena aivan mahtavaa elävää ja raninnerikasta multaa, täynnä mikrobeita.
BioProffa Bokashi Organko keittiökompostori 16 litran tuplapakkaus. Pakkaus sis. 2 x kompostori á 16 L, Bokashirouhe, 2 x kansi, 2 x hana, 2 x siivilä, 1 x tiivistyslasta, 1 x rouheen annostelukauha, 1 x nesteen valutuskuppi, ohjeet.
Bokashi-keittiökompostointi on helppo tapa kierrättää biojätteet vastuullisella tavalla ja sen avulla saadaan talteen tärkeät ravintoaineet. Elävien mikro-organismien (EM) avulla tavallisista keittiöjätteistä kuten vihanneksista, kasviksista, kalasta ym. saat nopeasti ravintorikasta multaa puutarhaan ja hyötykasviviljelyyn lähes ilman hiilijalanjälkeä. Bokashointi koostuuu kahdesta vaiheesta: 1.Hapatusvaihe bokashi-keittiökompostorissa ja 2. Jälkikompostointi joko ns. multatehtaassa tai kompostorissa.
1. Hapatusvaiheessa orgaaninen biojäte hapattuu EM-mikrobien avulla ilmatiiviissä astiassa. Pienemmät palaset hapattuvat nopeammin. Toisinaan pinnalle saattaa kehittyä valkoista sienirihmastoa mikä on ihan OK ja merkki elävästä materiaalista. Hapan tuoksu kertoo hapatuksen onnistumisesta. Kun bokshikompostori on täysi, kansi suljetaan ja annetaan olla vähintään 2 viikkoa (mieluummin pidempään) rauhassa, ainoastaan nesteitä valutellen.
2. Jälkikompostointivaiheessa hapatettu massa voidaan sekoittaa ulkokompostoriin tai voidaan tehdä ns. multatehdas eli jyrsijäsuojattu laakea saavi tai tynnyri, johon massa sekoitetaan mullan kanssa. Multaantuminen tapahtuu muutamasta viikosta muutamaan kuukauteen riippuen lämpötilasta, kosteudesta ym. Tuloksena aivan mahtavaa elävää ja raninnerikasta multaa, täynnä mikrobeita.
-Sisältö: - 2 x kompostori 16 litraa - Bokashirouhe - 2 x kansi, - 2 x hana - 2 x siivilä - 1 x tiivistyslasta - 1 x rouheen annostelukauha - 1 x nesteen valutuskuppi - Käyttöohjeet
Saatavuustilanne myymälöissä voi vaihdella nopeastikin. Tarkka saatavuus pystytään todentamaan vain paikan päällä. Ale-hintaisia tuotteita ei ole mahdollista varata.