Oksasilppurit

Pihan ja puutarhan hoidossa urakkaa helpottavat puutarhakoneet tekevät pihatöistä mukavia ja sujuvia, ja hyvä oksasilppuri onkin oiva apuväline puutarhanhoidon jätteiden käsittelyyn. Puun oksien, lehtien ja muiden kasvijätteiden hävittäminen voi välillä olla työläs projekti, mutta oma oksasilppuri helpottaa kasvijätteen käsittelemistä ja sen jalostamista hyötykäyttöön oman pihan tarpeisiin. Silppurista saatu hake on suurien oksien sijasta helpompi hävittää, ja haketta voi myös hyötykäyttää kompostoinnissa tai oman pihan lannoituksessa. Vaikka pihasi olisi pienikin, on oksasilppurista hyötyä myös vähemmällä silputtavallakin, ja sen hyödyt voivat olla yllättävät!

Rajaa tuotteita
Rajaa tuotteita
Rajaukset
  1. Tyhjennä kaikki Tyhjennä kaikki
loader
Tarkastele Taulukkona Listana

Näkyvillä {{paging.pageOffset}}- {{paging.lastVisibleRecordNumber}} / {{paging.total}}

Sivu
Nouseva
  1. Loading....
    {{getFormattedData(product, 'brandi')}} {{getFormattedData(product, 'name')}}
    {{getFormattedData(product, 'stock_item.stock_label')}}
    Loppu varastosta
Emme löytäneet yhtään tuotetta.
Tarkastele Taulukkona Listana

Näkyvillä {{paging.pageOffset}}- {{paging.lastVisibleRecordNumber}} / {{paging.total}}

Sivu
Nouseva

Hyvä oksasilppuri pihatöiden avuksi

Oksasilppureita on monen mallisia, ja kannattaakin omat sekä pihasi tarpeet huomioida silppurivalintaa tehdessä. Valitako sähkökäyttöinen vai polttomoottorikäyttöinen oksasilppuri? Pystysyöttöinen vai vaakasyöttöinen? Murskaava vai leikkaava? Vaihtoehtoja ja niiden yhdistelmiä on paljon, ja siksi silppurivalikoimaan kannattaakin tutustua kunnolla ennen ostopäätöstä. Valintaan vaikuttaa energiatyypin lisäksi myös silppurin käyttötiheys sekä jätteen syöttösuunta. Ahkeraan käyttöön ei sovi sama leikkuri kuin harvempaan silppuamiseen, sillä leikkureiden tehoissa voi olla suuriakin eroja ominaisuuksien perusteella. Mieti siis tarkkaan kuinka usein ja minkälaisia oksia tai puutarhajätteitä haluat oksasilppurilla silputa ennen ostopäätöstä, sillä hyvin huollettu silppuri kestää käytössä vuosikausiakin, eikä uutta tarvitse hankkia pitkään aikaan.

Oikean oksasilppurin valinta

Huomioi oksasilppurin valinnassa ensisijaisesti käyttötiheys ja silputtavien oksien ja muiden puutarhan jätteiden vuosittainen määrä. Pienempien määrien silppuamiseen riittää sähkökäyttöinen oksasilppuri, ja se onkin hiljaisempi, helppokäyttöisempi sekä ympäristöystävällisempi. Sähköllä käyvää silppuria voi kuitenkin luonnollisesti käyttää vain sähköpistokkeen läheisyydessä. Suurin osa silppureista on suunniteltu käytettäväksi jatkojohdon kanssa, joten muista sijoittaa myös turvalliseen, ulkokäyttöön sopivaan jatkojohtoon jos päätät ostaa sähkökäyttöisen oksasilppurin.

Polttomoottorillinen oksasilppuri on usein tehokkaampi ja soveltuu paremmin suurien oksien silppuamiseen, eikä sen käyttö ole riippuvainen sähkövirrasta. Tietysti polttomoottori vaatii polttoainetta, ja puutarhakoneisiin on suositeltavaa käyttää pienkonebensiiniä. Koska bensiinillä käyvä leikkuri ei vaadi sähkövirtaa toimiakseen, voi sen ottaa mukaan myös metsätöihin tai mökille huoletta! Ammattilaiskäyttöön polttomoottorilla varustettu oksasilppuri sopii mainiosti juurikin sen liikutettavuuden ansiosta, mutta kotikäytössä kannattaa suosia sähkökäyttöistä oksasilppuria vähentääksesi päästöjä sekä välttääksesi mahdollista meluhaittaa naapurustolle.

Oksasilppureita on saatavina sekä leikkaavina että murskaavina, ja valinta näiden välillä kannattaa perustaa siihen, minkälaista materiaalia haluat silppurilla käsitellä, ja minkälaisen hakkeen haluat. Murskaava oksasilppuri hienontaa oksat ja puutarhan muut jätemateriaalit pieneksi silpuksi, ja on parempi pienempien sekä pehmeämpien materiaalien käsittelyyn. Leikkaava oksasilppuri taas puree kovempiinkin materiaaleihin, kuten paksumpiin oksiin tehokkaasti, mutta leikkuujäte on suurempi kokoista. Jos tavoitteenasi on hieno leikkuujäte jota voi hyötykäyttää puutarhassa tai kompostoinnissa vaivattomasti, valitse silloin murskaava oksasilppuri. Jos taas tarvitset leikkurilta kovempia otteita ja haluat saada paksummatkin oksat pienemmiksi palasiksi, on silloin leikkaava oksasilppuri sinulle paras valinta.

Suurin osa kotikäyttöön soveltuvista oksasilppureista ovat pystysyöttöisiä, eli oksat sekä muu puutarhajäte syötetään silppuriin ylhäältä käsin. Pystysyöttöiset mallit ovat kevyempiä ja helppokäyttöisiä, sekä vievät vähemmän tilaa säilytyksessä, joten sellaisen hankkiminen omien puutarhatöiden helpottamiseksi voi olla viisainta. Kuitenkin vaakasyöttöiset mallit soveltuvat yleensä paremmin suurempien oksien silppuamiseen, joten harkitse oksasilppurin syöttösuuntaa tarkasti juurikin käsiteltävien materiaalien perusteella. Kovempaan maisematyöhön polttomoottorillinen sekä vaakasyöttöinen oksasilppuri voi olla paras ratkaisu, kun taas oman pihan tarpeisiin voi hyvin riittää sähkömoottorillinen ja pystysyöttöinen malli.

Sen oikean oksasilppurin valintaan vaikuttaa siis eniten kolme ominaisuutta: moottorin malli, leikkuutapa sekä jätteen syöttösuunta. Valitako siis sähkö- vai polttomoottori? Leikkaava vai murskaava malli? Pysty- vai vaakasyöttöinen silppuri? Valinta perustuu omaan tarpeeseen sekä mieltymykseen, ja tärkeintä onkin se, että uusi silppuri sopii omaan käyttötapaan täydellisesti. Tutustu oksasilppurien ominaisuuksiin tarkasti ennen ostopäätöstä, sillä hyvin huollettuna se kestää kovassakin käytössä monia vuosia. Panosta siis laatuun ja sopivuuteen myös silppurikaupoilla!

Turvallisuus ja käytännöllisyys ennen kaikkea

Puutarhanhoito on parhaimmillaan silloin, kun sinulla on oikeat välineet. Tehokkaan oksasilppurin avulla teet oksien ja muiden puutarhan jätteiden kierrätyksestä helpompaa! Silppurin käyttö ja huoltaminen on loppujen lopuksi helppoa, vaikka sen hankkiminen voinkin mietityttää. Se tekee puutarhajätteen hallinnasta ja hävittämisestä vaivatonta, sekä se on ympäristöystävällinen ratkaisu monella tapaa. Nykyaikaisissa silppureissa on myös kehittyneet turvallisuusratkaisut jotta pihatyöt sujuisivat ilman haavereita myös tehokkaampienkin silppurien kanssa, tietenkin kunkin yksittäisen silppurin ohjeistuksia noudattaen.

Oksasilppuri ei auta pelkästään pilkkomaan pihatöistä kertynyttä luonnon jätettä pienempiin osiin ja näin ollen helpota jätteiden käsittelyä ja siirtämistä. Silppurista tuleva hake on nimittäin oiva lisä komposteihin sekä pihan istutusten lannoittamiseen. Oksasilppu auttaa esimerkiksi kompostin ilmavuuden lisäämisessä ja edistää nopeampaa hajoamista. Hyötykäyttämällä puutarhajäte omalla pihalla ja välttämällä ajon kaatopaikalle säästät myös luontoa. Jos jätettä tulee kuitenkin paljon ja sitä on liikaa omiin tarpeisiin, on leikattu puutarhajäte myös helpompi kuljettaa hävitettäväksi. Oksasilppu vie vähemmän tilaa peräkärryssä kuin suuri pino risuja tai lehtiä, ja suuremmankin lastin kuljettaminen onnistuu näin yhdellä kerralla.

Nykyaikaiset oksasilppurit ovat varustettu kehittyneillä turvallisuusmenetelmillä, ja ne ovat oikeaoppisessa käytössä vaarattomia. Vahinkojen mahdollisuus on minimoitu esimerkiksi turvakytkimillä, takaisinvedonestoilla sekä ylikuormitussuojauksilla jotta oksasilppurin käyttö olisi aina mahdollisimman turvallista. Turvallisuusmenetelmät ovat kuitenkin leikkurikohtaisia, joten ennen ostopäätöstä kannattaa tutustua sopivalta tuntuvan oksasilppurin turvallisuusohjeisiin huolella. Vaikka oksasilppurissa olisikin laajat turvavarusteet, muistathan varoittaa varsinkin perheen pienimpiä silppurin vaaroista ja toimia oksasilppurin kanssa aina äärimmäistä varovaisuutta noudattaen. On myös suositeltavaa käyttää kuulosuojaimia sekä suojalaseja samalla, kun silppuat oksia silppurin kanssa.

Muista siis, että juuri sinun tarpeillesi sopivan oksasilppurin valitsemisessa sinun tarvitsee harkita montaakin asiaa, kuten silppurin energiatehokkuutta, mahdollista siirtämisen helppoutta, leikkuujätteen koostumusta, oksien syöttösuuntaa sekä leikkurin tehokkuutta. Älä unohda myöskään helppokäyttöisyyttä taikka turvallisuutta, sillä sinulle hyvää oksasilppuria on vaivatonta sekä turvallista käyttää!

Tehokas oksasilppuri mullistaa pihanhoidon

Hyvä oksasilppuri ei ole vain puutarhan oksajätettä varten, vaan sillä voi käsitellä muutakin puutarhan jätettä käteväksi ja helpommin käsiteltäväksi hakkeeksi. Puiden ja pensaiden trimmaamisesta jää usein suuri kasa oksia, jotka täytyy hävittää oikeaoppisesti esimerkiksi kaatopaikalle, mutta oksasilppurin avulla voit hyötykäyttää oksista tulevan hakkeen oman pihan tai kompostin käyttöön! Näin ravitset pihaasi edullisesti ja vältät aikaa ja vaivaa vievän kaatopaikkareissun aina oksasavotan yhteydessä. Nykyaikaiset oksasilppurit menevät pieneen tilaan, ovat helppokäyttöisiä sekä turvallisia, ja oikein huollettuna sekä säilytettyinä kestävät käytössä pitkään.

Eri leikkausmenetelmien sekä merkkien oksasilppureissa voi olla suuriakin eroja, joten omien tarpeiden kartoittaminen on ensisijaista ennen leikkurikaupoille ryntäämistä. Tärkeintä on, että leikkuri on laadukas sekä helppokäyttöinen, ja sopii pihasi jätteen laadulle. Halpa Hallin verkkokaupan valikoimasta löydät laadukkaat leikkaavat sekä murskaavat oksasilppurit ja varaterät edullisesti. Oli oman pihan tarve mikä tahansa, valikoimastamme löytyy tehokkaat ja turvalliset oksasilppurit juuri sinun käyttötarpeisiin. Oksasilppuri ei ole koskaan turha hankinta pienemmällekään pihalle, sillä puutarhajätettä syntyy joka vuosi. Tee pihatöistä sujuvampia ja tilaa oksasilppuri puutarhatöiden helpottamiseksi!

HalpaHalli Facebookissa HalpaHalli Instagramissa  HalpaHalli Youtubessa  HalpaHalli Twitterissä  HalpaHalli LinkedInissä