HALPAHALLI SITOUTUU MUOVIKASSIEN KULUTUKSEN VÄHENTÄMISEEN

HalpaHalli tehostaa muovikassien käytön vähentämistä

Muovikassit ovat olleet HalpaHallin asiakkaille maksullisia jo yli 10 vuotta. Tämän ohella HalpaHalli on kerännyt kierrätykseen, ja kerää jatkossakin, kaiken muovisen pakkausmateriaalin myymälöistä ja logistiikkakeskuksesta.

– Nyt HalpaHalli haluaa tehdä vieläkin enemmän muovikassien määrän vähentämiseksi: olemme antaneet oman sitoumuksemme Ympäristöministeriön ja Kaupan liiton solmimaan ns. Green deal-sopimukseen, jonka tarkoituksena on vähentää muovikassien kulutusta, kertoo Kokkolan Halpa-Halli Oy:n toimitusjohtaja Janne Ylinen.

HalpaHalli tavoittelee kappalemäärissä mitattuna 20 prosentin suuruista vähennystä muovikassien käyttöön vuosien 2018-2019 aikana. Yhtiössä pyritään vähentämään samana ajanjaksona myös keveiden ns. HeVi-pussien kappalemääräistä kulutusta 50 prosentilla.

– Edellä mainittujen toimenpiteiden lisäksi kaksinkertaistamme asiakkaidemme saatavilla olevien maksullisten kestokassien valikoiman, Ylinen jatkaa.

Muovikassisopimuksen taustalla on EU-direktiivi, jolla pyritään vähentämään muovijätteen syntymistä ja merten roskaantumista. Tavoitteena on, että vuoden 2025 loppuun mennessä muovikasseja kulutetaan enintään 40 kappaletta henkeä kohti vuodessa. Kulutuksen vähentämiseen pyritään vapaaehtoisin toimin, joista muovikassien maksullisuuden on havaittu olevan tehokas keino.

Lisätiedot:

Janne Ylinen, toimitusjohtaja

Kokkolan Halpa-Halli Oy

Puh. 020-718 2229

janne.ylinen@halpahalli.fi

www.halpahalli.fi

HalpaHalli Facebookissa HalpaHalli Instagramissa  HalpaHalli Youtubessa  HalpaHalli Twitterissä  HalpaHalli LinkedInissä