Otava julkaisee Kokkolan Halpa-Halli Oy:n 50-vuotisjuhlateoksen

Kokkolan Halpa-Halli Oy:n ensimmäinen myymälä sijaitsi Kokkolan Rantakadulla.
Kokkolan Halpa-Halli Oy:n ensimmäinen myymälä sijaitsi Kokkolan Rantakadulla.

 

Kun Ylisen Esko Alahärmästä aloitti kauppiaanuransa 1966, hänellä oli vain Mosse Skandinavia ja myytävänä kaksi vanerilaukullista vaatteita. 50 vuotta myöhemmin on kauppaneuvos Ylisen pioneerityön ansiosta Keski-Pohjanmaalle ja monien muiden maakuntien alueelle kasvanut yli 1500 ihmistä työllistävä 36 myymälän omaleimainen myymäläketju HalpaHalli.

 

Kokkolan Halpa-Halli Oy:n 50-vuotisjuhlan kunniaksi lokakuussa 2019 julkaistava Talo, jonka Esko rakensi (Otava) on värikäs ja yksityiskohtainen kertomus siitä, kuinka keskipohjalaisen maakuntapitäjän kivijalkapuodista kasvoi kauppaimperiumi perustajansa sitkeyden ja järkähtämättömän uskon saattelemana. Teos on myös aikamatka suomalaisen tukku- ja vähittäiskaupan ja Keski-Pohjanmaan alueen historiaan.

- Kun kysymys juhlakirjan julkaisusta alkoi jokin vuosi sitten ajankohtaistua, tahdoin ennen kaikkea siitä teoksen, joka toisi HalpaHallin historian värikkäät käänteet ja persoonat esille sellaisina kuin ne todella olivat niin, että satunnainenkin lukija tahtoo tarttua teokseen yhä uudestaan. Sen lisäksi kirja avaisi lukijalle 60-luvulta lähtien suuren murroksen läpikäyneen suomalaisen tukku- ja vähittäiskaupan historiaa. Ilokseni voin kertoa, että kirjasta on tullut täsmälleen odotuksieni mukainen, lausuu HalpaHallin toimitusjohtaja Janne Ylinen.

 

Teoksen on kirjoittanut helsinkiläinen vapaa kirjoittaja ja uskontotieteen tohtoriopiskelija Hippo Taatila, jolta on julkaistu aiemmin muun muassa useita tietokirjoja ja esikoisromaani. Teoksen graafisesta ulkoasusta vastaa palkittu graafikko ja kuvittaja Elina Warsta.

 

Talo, jonka Esko rakensi julkaistaan 10.10.2019. Kirja on myynnissä syys-lokakuun taitteessa.

 

Lisätietoja:

Janne Ylinen, HalpaHalli                                     

janne.ylinen(at)halpahalli.fi                                

+358 207 18 22 29       

HalpaHalli Facebookissa HalpaHalli Instagramissa  HalpaHalli Youtubessa  HalpaHalli Twitterissä  HalpaHalli LinkedInissä