Frisbeegolfkiekot

Frisbeegolfkiekkoja on malliltaan, painoltaan ja ominaisuuksiltaan erilaisia. Jos driverit, putterit ja midarit nyrjäyttävät aivot solmuun, ei hätää. Sivun alaosasta löydät tietoa erilaisista frisbeegolfkiekoista ja saat apua ja vinkkejä hyvän frisbeegolfkiekon valintaan. Tutustu frisbeegolfkiekkojen valikoimaan ja päivitä kiekkovalikoimasi ajan tasalle tai tilaa ensimmäiset frisbeekiekot uuden harrastuksen aloittamista varten.

Rajaa tuotteita
Rajaa tuotteita
Rajaukset
  1. Tyhjennä kaikki Tyhjennä kaikki
loader
Tarkastele Taulukkona Listana

Näkyvillä {{paging.pageOffset}}- {{paging.lastVisibleRecordNumber}} / {{paging.total}}

Sivu
Nouseva
  1. Loading....
    {{getFormattedData(product, 'brandi')}} {{getFormattedData(product, 'name')}}
    {{getFormattedData(product, 'stock_item.stock_label')}}
    Loppu varastosta
Emme löytäneet yhtään tuotetta.
Tarkastele Taulukkona Listana

Näkyvillä {{paging.pageOffset}}- {{paging.lastVisibleRecordNumber}} / {{paging.total}}

Sivu
Nouseva

Frisbeegolfkiekot – vinkit oikean kiekon valintaan 

Frisbeegolfin pelaamisen voi aloittaa millä tahansa frisbeegolfkiekolla. Aloittelija tarvitsee ainoastaan 1-3 frisbeekiekkoa. Aluksi kannattaakin hankkia vain muutama frisbeegolfkiekko ja keskittyä hyvän tekniikan opetteluun.

Karkeasti jaettuna frisbeegolfkiekot voidaan jakaa kolmeen eri tyyppiin niiden mallin mukaan: lyhyisiin heittoihin tarkoitetut putterit, pitkälle lentävät nopeat driverit (draiver) sekä näiden välimaastoon sijoittuvat lähestymiskiekot. Malli kertoo sen, millaisia lento-ominaisuuksia frisbeegolfkiekolla on. Lisäksi frisbeegolfkiekkoa valittaessa kannattaa huomioida kiekon paino sekä muovilaatu.

Frisbeegolf putteri

Putteri (Putt & Approach) on tarkoitettu lyhyisiin heittoihin. Useimmiten puttereita käytetään väylän viimeisissä heitoissa, kun halutaan saada frisbeegolfkiekko koriin. Putterit lentävät suoraan ja vakaasti. Putteri istuu hyvin käteen ja sen muoto on reunasta pyöreä. Putterit ovatkin muodoltaan perinteisen frisbeen näköisiä. Putteri on aloittelijalle hyvä ensimmäinen frisbeegolfkiekko.

Frisbeegolf driver

Driverit / draiverit (Distance & Fairway Driver) ovat muodoltaan litteitä ja teräväreunaisia. Drivereillä suoritetaan usein ensimmäiset heitot, koska ne lentävät pisimmälle. Drivereita on paljon erilaisia ja niiden lento-ominaisuuksissa on isoja eroja. Driverit ovat nopeita ja haastavampia kiekkoja heittää. Drivereihin kannattaa siirtyä siinä vaiheessa, kun heitot hitaammilla kiekoilla sujuvat helposti.

Frisbeegolf lähestymiskiekko

Lähestymiskiekko (Mid-Range) lentää suoraan ja hieman putteria pidemmälle. Lähestymiskiekkoja käytetään heitoissa, joissa lähestytään koria. Muodoltaan ne ovat puttereita litteämpiä ja terävämpiä. Lähestymiskiekko on putterin tavoin aloittelijalle hyvä valinta ensimmäiseksi frisbeegolfkiekoksi.

Frisbeegolfkiekkojen ominaisuudet

Frisbeekiekkoihin on merkitty numeroin seuraavat ominaisuudet: nopeus, liuku, vakaus ja feidi. Nopeusarvo kertoo sen, kuinka pitkälle kiekko lentää. Mitä pienempi nopeusarvo, sitä hitaammin kiekko lentää. Liukua arvioidaan asteikolla 1-7. Mitä korkeampi arvo on, sitä pidempään kiekko pysyy ilmassa tietyllä nopeudella. Aloittelijan kannattaa suosia kiekkoa, jossa on korkea arvo. Kiekon vakautta kuvataan asteikolla 1… -5. Miinusasteikon yläpäässä oleva kiekko on alivakaa ja se pyrkii kääntymään oikealle, kun taas ylivakaa (esim. 1) kääntyy vasemmalle. Aloittelijan kannattaa suosia suoraan lentävää alivakaata kiekkoa. Feidi puolestaan tarkoittaa sitä, miten paljon kiekko kaartaa lopussa, asteikolla 0-5. Aloittelijan kannattaa suosia pientä feidiä, koska tällöin kiekko on helpompi heittää suoraan.

Frisbeegolfkiekon koko ja paino

Frisbeegolfkiekot ovat yleisesti halkaisijaltaan 21-22 cm ja painavat noin 150-180 grammaa. Painolla on suuri merkitys siihen, miten frisbeegolfkiekko lentää. Aloittelijan tai lapsen kannattaa valita kevyitä kiekkoja. Taitojen kehittyessä on luontevaa siirtyä painavampiin kiekkoihin. Aloittelevan pelaajan kiekon paino olisi hyvä olla 150-169 grammaa.

Frisbeegolfkiekon muovilaatu

Frisbeegolfkiekkojen hinta vaihtelee muutamasta eurosta yli 20 euroon. Suurin hintaan vaikuttava tekijä on frisbeegolfkiekon muovilaatu. Kalliimmissa kiekoissa on käytetty kestävämpää muovilaatua ja niiden tuntuma on erilainen.

HalpaHalli Facebookissa HalpaHalli Instagramissa  HalpaHalli Youtubessa  HalpaHalli Twitterissä  HalpaHalli LinkedInissä