Kotimaista työtä ja perunaa Pohjois Pohjanmaalta

Kotimaista työtä ja perunaa Pohjois Pohjanmaalta

Kai ja Riitta-Maria Kolehmainen Siikajoelta ovat Pohjolan Perunan sopimusviljelijöitä. Kuvassa myös lapset Otto, Eeva, Iita ja Aapo. Kuva: Pohjolan Peruna

 

HalpaHallin Hyvän Arjen ranskanperunat ja tikkuperunat valmistava Pohjolan Peruna on tehnyt kotimaisia perunatuotteita jo vuodesta 1962. Alkujaan yritys aloitti toimintansa Ravintoraisio Oy:n Vihannin ruokaperunatehtaana.

- Tehtaan ensimmäinen tuote oli Mielihyvä-perunahiutaleet, jolla on yhä vankkumaton ystäväkuntansa jo useammassa polvessa. Meillä on kymmeniä sopimusviljelijöitä, joista suurin osa sijoittuu Meri-Lapin ja Kokkolan seudun väliselle alueelle. Puikula tulee lähinnä Simosta ja Tervolasta. Yhteensä Vihannissa käsitellään perunaa lähes 40 miljoonaa kiloa vuodessa, kertoo Pohjolan Perunan markkinointijohtaja Jami Teirikari.

- Hyvän Arjen ranskanperunat ja tikkuperunat valmistetaan menetelmällä, jossa öljynä käytetään rypsiöljyä, sanoo Pohjolan Perunan markkinointijohtaja Jami Teirikari. Kuva: Pohjolan Peruna

- Hyvän Arjen ranskanperunat ja tikkuperunat valmistetaan menetelmällä, jossa öljynä käytetään rypsiöljyä, sanoo Pohjolan Perunan markkinointijohtaja Jami Teirikari. Kuva: Pohjolan Peruna

 

Yhtiöllä on kaksi pitkäaikaista tunnettua brändiä; Mummon-tuotteet kuluttajille ja Mestari-tuotteet ammattikeittiöille. Äskettäin yhtiö lanseerasi uuden kuluttajabrändin, Rootyn. Teirikarin mukaan Rootyn pannunuudeli ja perunahippu ovat uuden ajan tuotteita, joita voi keittää, paistaa tai wokata.

- Mummon-brändi nyt jo edesmenneen Ilona Mäkisen herttaisine mummonkasvoineen on suoranainen klassikko, joka on tullut suomalaisille tutuksi 1980-luvulta lähtien. Uuden Rooty-brändin uskomme kiinnostavan erityisesti terveys- ja ympäristötietoisia nuoria kuluttajia.

Jami Teirikari sanoo kuluttajien arvostavan perunaa puhtaana ja kotimaisena raaka-aineena. Hän kehuu myös perunan monikäyttöisyyttä ja ekologisuutta. Esimerkiksi leivonnassa monet leipojat korvaavat perunalla puoletkin valkoisista jauhoista.

- Satoisa peruna on myös ekologinen valinta, koska sen tuotannolla on matala hiilijalanjälki vaikkapa riisiin verrattuna. Lisäksi useita vitamiineja ja kivennäisaineita saadaan perunasta enemmän kuin saman energiamäärän sisältävästä annoksesta vehnämakaronia tai valkoista riisiä.

Myös HalpaHallin Hyvän Arjen ranskanperunat ja tikkuperunat valmistetaan Pohjolan Perunan kehittämällä menetelmällä, jossa öljynä käytetään rypsiöljyä.

- Parasta lopputuloksessa on tietenkin hyvä maku, joka saadaan kotimaisesta ja kestävästi tuotetusta raaka-aineesta, Teirikari toteaa.

Pohjolan Peruna työllistää yhteensä 60 henkilöä, ja yhtiön liikevaihto oli vuonna 2020 noin 12 miljoonaa euroa.

HalpaHalli Facebookissa HalpaHalli Instagramissa  HalpaHalli Youtubessa  HalpaHalli Twitterissä  HalpaHalli LinkedInissä