Parhaat joululahjat lapsille 2023

Näkymät
Parhaat joululahjat lapsille 2023

Kokosimme yhteen tämän vuoden parhaat joululahjaideat helpottaaksemme joululahjan valitsemista lapsille. Tarjontaa on runsaasti ja joululahjaostoksille kannattaakin lähteä hyvissä ajoin. Tutustu vinkkeihimme joulun 2023 toivotuimmista lahjoista.

HalpaHallin leluosaston ostaja Mari Niemosen mukaan joululahjaleluissa vuosittain toistuvat teemat ovat yllätyksellisyys ja toiminnallisuus.

– Tänä vuonna toiminnallisuuden rinnalla nähdään erilaisia rakentamiseen liittyviä leluja. Tällaisia ovat esimerkiksi LEGO-tuotteet, Brion rakenneltavat tuotteet ja Hot Wheels -kuljetusrekat sekä radat. Suosikiksi on noussut myös uutuus Dickie Toys Beat Hero rytmiauto, jolla voi soittaa valmiita rytmejä, äänittää omia sekä pelata. 

Radio-ohjattavat lelut ovat joululahjojen kärkikaartia vuodesta toiseen. Tänä vuonna suosittuja radio-ohjattavia leluja ovat erilaiset autot ja robotit.

- Esimerkiksi Xtrem Bots Robbie -robottia voi kauko-ohjata sekä siihen voi ohjelmoida yli 50 perättäistä toimintoa. Exost Kauko-ohjattava 360 Hyper Shockz temppuauto taas tekee temppuja pehmeillä iskuja vaimentavilla renkailla, ja lentelee ympäriinsä kevyen olemuksensa sekä Super Bounce -toiminnon ansiosta. 

Lapset pitävät myös erilaisista hoidettavista lemmikeistä. Vuoden 2023 hahmoleikkilelu Silverlit Rescue penguin - interaktiivinen pingviini, My Fuzzy Friends Moji interaktiivinen Labradoodle, Little Live Pets interaktiivinen marsuperhe -leikkisetti sekä Pets Aliven Pooping Puppies S1 interaktiivinen kakkaava koiranpentu tuntuvat lähes oikeilta lemmikkieläimiltä.

 

Lautapelit ja palapelit kokoavat koko perheen yhteen

Pelien ja palapelien osuus joululahjamyynnissä on vuosi toisensa jälkeen suuri. Yhdeksi ajankohtaiseksi joululahjavinkiksi Niemonen nostaa esiin jo viime jouluna suuren suosion saavuttaneet pakohuonepelit, joiden äärellä viihtyy koko perhe.

– Pelit ja palapelit ovat suosittuja joululahjoja, koska niiden äärellä korostuu koko perheen yhdessä tekeminen, Niemonen sanoo.

Vuoden peleiksi valitut lautapelit ovat takuuvarmoja lahjaideoita. Vuoden 2023 lastenpeli Lankulle!, perhepeli Balloon Pop sekä strategiapeli Arnak - Kadonneet rauniot sopivat vähän vanhemmille lapsille. 

Myös kestosuosikit, kuten Afrikan tähti, Alias, sekä erilaiset versiot Labyrintti ja Monopoly-peleistä ovat vuosittain myydyimpien lautapelien listalla.

Joululahjaideat 0–2-vuotiaalle

Mitä joululahjaksi vauvalle tai pienelle taaperolle? Vauvat pitävät usein värikkäistä, rapisevista, äänekkäistä ja pehmeistä leluista. Esimerkiksi pehmot ja unikaverit ovat loistavia joululahjaideoita, jotka saattavat olla lapselle tärkeitä vielä vuosikausia lahjan saamisen jälkeen.

1 -vuotiaalle soveltuvia joululahjoja ovat muun muassa aktivoivat ja opettavaiset lelut. Opettavaisilla Muumi-tuotteilla, kuten Muumi-satukirjalla, lapsi oppii erottamaan värejä, muotoja ja numeroita. Muumiläppärillä lapsi oppii numeroita, kirjaimia, sanoja ja tavaamista.

Noin vuoden ikäisenä lapset viihtyvät loistavasti rakennettavien palikkatornien, palikkapurkkien tai perässä vedettävien lelujen parissa. Vuoden 2023 ensilelu Lego Duplo luomupuutarha 10984:ssa kirkkaanväriset palikat ja osat innostavat pienet lapset tutustumaan puutarhaan, eläimiin ja kasvien kasvuun. 

Kulkuneuvoista ja koneista innostuvalle taaperolle Niemonen suosittelee esimerkiksi Dickie Toys ABC IRC Porsche 911 GT3 -ralliautoa.

 

Mitä joululahjaksi 3–7-vuotiaalle?

Alle kouluikäiselle on helppo listata joululahjavinkkejä, koska tuolloin lapsi on mitä parhaimmassa leikki-iässä. Leikin tiimellyksessä lelutkin taipuvat mitä mielikuvituksellisimpiin leikkeihin. Kodin piiristä syntyy usein myös leikkeihin malli: lapsi tykkää leikeissään imuroida tai laittaa ruokaa.

Parhaat joululahjat ovatkin usein kotileikkeihin sopivia leluja, työkaluja tai vaikkapa vauvan hoitoon täydellisesti sopivia Baby Born -nukkevauvoja. Varmoja valintoja lasten joululahjoiksi ovat myös suositut Barbiet, Sylvanian Families -lelut ja erilaiset ajoneuvot.

Jo viime vuonna suosikeiksi nousseet Gabby's-tuotteet ihastuttavat myös tänä jouluna. Gabby's Dollhouse 3-kerroksinen nukkekoti vie leikkijän nukketalomaailmaan ja kissamainen risteilyalus merelliselle seikkailulle. Myös iki-ihanat Schleich-heppaleikit ovat lasten suosikkeja.

Vauhdikkaat Sonic ja Mario -lelut ovat tänä vuonna toivottuja joululahjoja. Myös rakastetut Ryhmä Hau (Paw Patrol) -lelut ovat nousseet useana jouluna lasten suosituksi joululahjatoiveeksi.

Parhaat joululahjat 8–12-vuotiaalle

Kouluikäiselle joululahjan ideoiminen voi joskus tuntua haastavalta. Alakouluikäisenä lapsen leikkiminen vähentyy, mutta erilaiset pelit ja haastavammat toiminnalliset lelut ovat mielekkäitä joululahjoja. Parhaat joululahjat kokoavat koko kaveriporukan yhteen esimerkiksi ilmakiekko-pelin tai strategisen lautapelin äärelle. Meccano-sarjan tuotteissa riittää haastetta vähän isommallekin! 

Alakouluikäisen joululahjatoivelistalta löytyy usein erilaisia radio-ohjattavia laitteita, robotteja ja toiminnallisia leluja. Näistä varmasti jännittävin on LED-valopistoolilla ohjattava Air Hogs Zero Gravity Sprint -auto, joka liikkuu jopa katossa!

Kauneudenhoidosta ja ehostautumisesta kiinnostunut lapsi innostuu taatusti Cool Maker Go Glam U-Nique -kynsisalongista, joka mahdollistaa upeiden kynsien koristelun turvallisesti kotona.

Myös erilaiset tiedesetit kuten Algan Science Crazy Chemistry kemisti -leikkisetti, Science Slime Lab -limalaboratorio sekä Science 101 tieteellistä koetta ovat erittäin suosittuja. Toivelahjoiksi ovat nousseet myös vuoden 2023 innovaatiolelu Studio Creator Video Maker Kit kotistudiosetti sekä erilaiset askartelusetit, kuten Cool Maker Popstyle rannekorun tekijä.

HalpaHalli Facebookissa HalpaHalli Instagramissa  HalpaHalli Youtubessa  HalpaHalli Twitterissä  HalpaHalli LinkedInissä