Parhaat joululahjat lapsille 2022

Näkymät
Parhaat joululahjat lapsille 2022

Kokosimme yhteen tämän vuoden parhaat joululahjaideat helpottaaksemme joululahjan valitsemista lapsille. Tarjontaa on runsaasti ja joululahjaostoksille kannattaakin lähteä hyvissä ajoin. Tutustu vinkkeihimme joulun 2022 toivotuimmista lahjoista.

HalpaHallin leluosaston ostaja Mari Niemosen mukaan joululahjaleluissa vuosittain toistuvat teemat ovat yllätyksellisyys ja toiminnallisuus.

– Tänä vuonna toiminnallisuuden rinnalla nähdään erilaisia rakentamiseen liittyviä leluja. Tällaisia ovat esimerkiksi LEGO-tuotteet, Brion rakennussetit ja Hot Wheels -autot sekä radat.

Radio-ohjattavat lelut ovat joululahjojen kärkikaartia vuodesta toiseen. Tänä vuonna suosittuja radio-ohjattavia leluja ovat erilaiset autot ja robotit.

Esimerkiksi SilverLit YCOO Program A Bot X -robottia voi kauko-ohjata sekä ohjelmoida liikkumaan ja ilmeilemään 48 erilaisella tavalla. Vuoden leluksi valittu Rock'n Rollerskate RC Rainbow Riley on kauko-ohjattava rullaluistelijatyttö, joka osaa tehdä hienoja temppuja valoilla varustetuilla rullaluistimilla.

Lapset pitävät myös erilaisista hoidettavista lemmikeistä. Pets Aliven interaktiivinen koiranpentu ja Furlussin interaktiivinen pehmokissa tuntuvat lähes oikeilta lemmikkieläimiltä.

 

Lautapelit ja palapelit kokoavat koko perheen yhteen

Pelien ja palapelien osuus joululahjamyynnissä on vuosi toisensa jälkeen suuri. Yhdeksi ajankohtaiseksi joululahjavinkiksi Niemonen nostaa esiin jo viime jouluna suuren suosion saavuttaneet pakohuonepelit, joiden äärellä viihtyy koko perhe.

– Pelit ja palapelit ovat suosittuja joululahjoja, koska niiden äärellä korostuu koko perheen yhdessä tekeminen, Niemonen sanoo.

Vuoden peleiksi valitut lautapelit ovat takuuvarmoja lahjaideoita. Dragomino on jännittävä lasten lautapeli, jossa pelaaja hyppää lohikäärmeratsastajan saappaisiin. Koko perheen lautapelit Pelaa kuin miljonääri ja Bezzerwizzer sopivat vähän vanhemmille lapsille.

Myös kestosuosikit, kuten Afrikan tähti, Alias, sekä erilaiset versiot Labyrintti ja Monopoly-peleistä ovat vuosittain myydyimpien lautapelien listalla.

Joululahjaideat 0–2-vuotiaalle

Mitä joululahjaksi vauvalle tai pienelle taaperolle? Vauvat pitävät usein värikkäistä, rapisevista, äänekkäistä ja pehmeistä leluista. Esimerkiksi pehmot ja unikaverit ovat loistavia joululahjaideoita, jotka saattavat olla lapselle tärkeitä vielä vuosikausia lahjan saamisen jälkeen.

1-vuotiaalle soveltuvia joululahjoja ovat muun muassa aktivoivat ja opettavaiset lelut. Opettavaisilla Muumi-tuotteilla, kuten Muumi-satukirjalla lapsi oppii erottamaan värejä, muotoja ja numeroita. Muumiläppärillä lapsi oppii numeroita, kirjaimia, sanoja ja tavaamista.

Noin vuoden ikäisenä lapset viihtyvät loistavasti rakennettavien palikkatornien, palikkapurkkien tai perässä vedettävien lelujen parissa. Brio My First Railway on opettavainen junarata, joka tutustuttaa taaperot tapahtumasarjojen sekä syy-seuraussuhteiden perusteisiin hauskasti ja kiinnostavasti valojen, värien ja musiikin avulla.

Kulkuneuvoista ja koneista innostuvalle taaperolle Niemonen suosittelee esimerkiksi ABC Fendt -traktoria ja peräkärryä.

 

Mitä joululahjaksi 3–7-vuotiaalle?

Alle kouluikäiselle on helppo listata joululahjavinkkejä, koska tuolloin lapsi on mitä parhaimmassa leikki-iässä. Leikin tiimellyksessä lelutkin taipuvat mitä mielikuvituksellisimpiin leikkeihin. Kodin piiristä syntyy usein myös leikkeihin malli: lapsi tykkää leikeissään imuroida tai laittaa ruokaa.

Parhaat joululahjat ovatkin usein kotileikkeihin sopivia leluja, työkaluja tai vaikkapa vauvan hoitoon täydellisesti sopivia Baby Born -nukkevauvoja tai interaktiivisia Big Big Baby -vauvapehmoja. Varmoja valintoja lasten joululahjoiksi ovat myös suositut Barbiet, Sylvanian Families -lelut ja erilaiset ajoneuvot.

Vauhdikkaat Pokemon-lelut ovat tänä vuonna toivottu joululahja. Pokemon-leikkisetti sisältää leikkialustan sekä Pokemon-hahmon. Leikin loputtua setti taittuu näppärästi laukuksi. Rakentelusta kiinnostuneelle Pokemon-fanille sopii Jumbo Pikachu -hahmo, joka rakennetaan 600 palasta.

Myös rakastetut Ryhmä Hau (Paw Patrol) -lelut ovat nousseet useana jouluna lasten suosituksi joululahjatoiveeksi.

Parhaat joululahjat 8–12-vuotiaalle

Kouluikäiselle joululahjan ideoiminen voi joskus tuntua haastavalta. Alakouluikäisenä lapsen leikkiminen vähentyy, mutta erilaiset pelit ja haastavammat toiminnalliset lelut ovat mielekkäitä joululahjoja. Parhaat joululahjat kokoavat koko kaveriporukan yhteen esimerkiksi ilmakiekko-pelin tai strategisen lautapelin äärelle.

Alakouluikäisen joululahjatoivelistalta löytyy usein erilaisia radio-ohjattavia laitteita, robotteja ja toiminnallisia leluja. Näistä varmasti jännittävin on LED-valopistoolilla ohjattava Air Hogs Zero Gravity Laser -auto, joka liikkuu jopa katossa!

Kauneudenhoidosta ja ehostautumisesta kiinnostunut lapsi innostuu taatusti Cool Maker Go Glam U-Nique -kynsisalongista, joka mahdollistaa upeiden kynsien koristelun turvallisesti kotona.

HalpaHalli Facebookissa HalpaHalli Instagramissa  HalpaHalli Youtubessa  HalpaHalli Twitterissä  HalpaHalli LinkedInissä