Mansikanmyynnistä urkeni pitkä työura

Mansikanmyynnistä urkeni pitkä työura

Mansikanmyynnistä urkeni pitkä työura

Niko Silvonen aloitti HalpaHallissa mansikanmyyjänä, ja nyt hän työskentelee vakituisena työntekijänä Alahärmän HalpaHallissa.

Ei koskaan tiedä, millainen urapolku kesätyöstä saattaa avautua. Niko Silvonen aloitti kesällä 2014 juuri ja juuri 15-vuotiaana mansikanmyyjänä Alahärmän HalpaHallissa, ja siitä saakka Niko on kuulunut HalpaHallin vakiokasvoihin. Ensin määräaikaisena esimerkiksi kesäisin ja opintojen ohessa, ja nykyään vakituisena työntekijänä.
- Joskus minulta on kysytty, miksi olen ollut näin pitkään samassa työpaikassa. Olen sanonut, ettei minulla ole ollut tarvetta vaihtaa. Minulle on annettu vastuuta, ja olen kiittänyt siitä tekemällä työni mahdollisimman hyvin, Niko vastaa iloisesti.

Työvuosiin HalpaHallissa mahtuu monenmoista. Mansikanmyynti jatkui seuraavanakin kesänä, ja välillä Niko kävi varastolla purkamassa kuivaelintarvikkeita.
- Tällä kaavalla vuodet vierivät eteenpäin, ja samalla työnkuva laajeni. Valmistuttuani lukiosta tuurasin vähän pidempään leipävastaajana, jolloin minulla oli vastuu tilauksista ja paistopisteestä. Opiskeluaikana Seinäjoella kävin viikolla töissä Seinäjoen HalpaHallissa ja viikonloppuisin Alahärmän HalpaHallissa. Saatuani merkonomin paperit alkukesästä 2020, suuntana oli taas Alahärmän HalpaHalli, Niko kertoo.

Some-päivityksiä ja paljon muuta

Kun vastuuta on ollut tarjolla, vastuu on myös ollut nuorukaiselle mieleen.
- Samaan aikaan myymälän some-päivitysten kanssa sain hoitaakseni juomaosaston. Viime vuoden alkupuolella minulla oli mahdollisuus ryhtyä hoitamaan myös hevi-vastaavan tehtäviä, ja mielelläni otin senkin vastaan.

Some-päivityksiä Niko tekee innolla, eikä hän kaihda laittaa persoonaansa peliin.
- Hinta- ja tuotepäivitysten lisäksi pitää olla muutakin. Ihmisiä kannattaa tuoda esille, kertoa tarinoita ja kuvata sattumuksia vaikkapa siitä, miten linnun ruuat valahtivat vahingossa lattialle. Olemme saaneet tosi laajasta seuraajia muualtakin Suomesta ja ulkomailta.

Mitä kaikkea tuleva työura voisi tuoda tullessaan, sitä Niko ei ole vielä kovin tarkasti miettinyt. Juuri nyt hän haluaa nauttia työstään tuttujen ihmisten parissa siellä, missä juuretkin ovat.
- Tässä työssä ei pääse leipääntymään, koska työ on niin monipuolista. Palkitsevinta on hyvä työyhteisö, joka buustaa eteenpäin ja mahtavat asiakkaat. Niitäkin päiviä tulee kun tuntuu, ettei mikään onnistu, mutta silloinkin työkaverit jaksavat kannustaa.

Kiinnostaako sinua kesätyö HalpaHallissa. Lue lisää täältä.

HalpaHalli Facebookissa HalpaHalli Instagramissa  HalpaHalli Youtubessa  HalpaHalli Twitterissä  HalpaHalli LinkedInissä