Perintövalot vaihtoon ja energiatehokas versio ajastuksella tilalle – kausivaloja kannattaa käyttää järkevästi

Perintövalot vaihtoon ja energiatehokas versio ajastuksella tilalle – kausivaloja kannattaa käyttää järkevästi

HalpaHallin kodin ja vapaa-ajan tuotteiden ostaja Jenni Velin kehottaa vaihtamaan sähkösyöpöt kausivalot energiatehokkaisiin.

Pimenevät illat houkuttelevat ottamaan tunnelmalliset kausivalot esille. Syksyä kohti iskenyt energiakriisi on kuitenkin saanut monet miettimään, minkä verran valaistus kuluttaa sähköä ja euroja. - Nyt viimeistään pitää vaihtaa vanhat energiaa kuluttavat valosarjat pois, toteaa HalpaHallin kodin ja vapaa-ajan tuotteiden ostaja Jenni Velin.  – Kuluttajilla ei ehkä aiemmin ole oikein ollut tietoa, paljonko valosarjat kuluttavat energiaa. Nyt on asia on ollut enemmän framilla, ja tietoakin on tarjolla.

Ledivalosarjan tunnistaa siitä, että lamppu on kiinteä, eikä se kuumene. Ledivalosarjat kestävät kymmeniätuhansia tunteja, joten nyt hankittava energiapihi valosarja myös kestää pitkään.

Jennillä on hyvä käsitys siitä, minkälaisia valosarjoja ihmiset tänä päivänä ostavat. – Takavuosina lediä vieroksuttiin, koska se on lamppuna aika pieni. Silloin kaivattiin enemmän koristeellisuutta, eikä energiansäästökään näytellyt kausivalojen kohdalla mitään roolia. Nykyään tyyli on muuttunut – haetaan simppelimpää ulkoasua, ja skandinaavisen yksinkertaiset valosarjat miellyttävät suomalaisia, Jenni kuvaa. Lämpimänsävyisiä valosarjoja myydään kaikkein eniten.

Innostus käsillä tekemiseen ja askarteluun näkyy myös kausivalomyynnissä. - Paljon menee kransseja miniatyyrien rakentamiseen. Havukranssit ja -köynnökset ovat muutenkin taas nostaneet suosiotaan. Miniatyyrien vastapainoksi myydään paljon myös valtavan pitkiä valosarjoja. Niidenkin kulutus on kuitenkin hyvin maltillista.

HalpaHallin myymälöistä löytyy tietoa kausivalojen energiankulutuksesta esimerkkilaskelmin. Vertailussa on mukana myös vanhan mallisen valosarjan tiedot vertailun vuoksi. Myös ajastimista on tarjolla vertailuja.

Kehtaako kausivaloja tänä syksynä käyttää?

- Kehtaa! Mutta niiden on oltava ajanmukaiset, ja ajastimen käyttö on erittäin suositeltavaa!

 

Alla olevalla videolla Jenni kertoo kausivaloista ja näyttää, mistä myymälässä löytyy lisätietoja valosarjojen energiankulutuksesta. 

LED-valosarjojen energiankulutus

Suurin osa valikoimamme kausivaloista on led-lamppuja, joiden energiankulutus on hyvin maltillista.

Valojen tehot ilmoitetaan jok watteina valosarjaa tai lamppua kohti (esim. 80 lediä x 0,06W).

Valosarja 8h/vrk × 30 pv
15snt/kWh
8h/vrk × 30 pv
25snt/kWh
24h/vrk × 30 pv
15snt/kWh
24h/vrk × 30 pv
25snt/kWh
Kynttelikkö 8 LED á 0,5W 0,15 € 0,24 € 0,43 € 0,72 €
LED valosarja 80 lamppua / 6W 0,22 € 0,36 € 0,65 € 1,08 €
200 lampun sarja EI LED / 93 W 3,35 € 5,58 € 10,04 € 16,74 €

 

Energiaa voi säästää helposti myös ajastamalla valot syttymään ja sammumaan haluttuina aikoina. Huomioi myös, että useisiin valosarjoihin sisältyy ajastin jo valmiina! 

Lisätietoa kausivalojen sähkönkulutuksesta ja vanhojen valosarjojen kierrätyksestä: Kausivalojen sähkönkulutus - Motiva

HalpaHalli Facebookissa HalpaHalli Instagramissa  HalpaHalli Youtubessa  HalpaHalli Twitterissä  HalpaHalli LinkedInissä