Kaasugrillit

Kaasugrillillä kokkaat pöydän täyteen ihania grilliherkkuja hetimiten - oli kyse sitten isosta vieraslistasta tai vain omasta lautasesta. Hyvä kaasugrilli on helppokäyttöinen, kestävä ja ennen kaikkea tuottaa yhdessä grillaustaitojesi kanssa erinomaista ruokaa, jonka tuoksu saa jo naapurinkin nälkäiseksi. Kesän lyhyttä grillikautta pääset pidentämään helposti kaasugrillin avulla haluamallasi tavalla: rapeaksi grillattuja kasviksia tai meheviä lihapaloja nautit nyt myös esimerkisi syksyisissä ruskamaisemissa! Ruostumattoman grillin oikeanlaisella käytöllä ja säilytyksellä muovaat ruuanlaittosi entistä monipuolisemmaksi. Aloita tutustuminen eri kaasugrilleihin ja niiden ominaisuuksiin siis jo nyt! HalpaHallin kattavasta valikoimasta löydät kesän vakiovarusteisiin kuuluvat kaasugrillit, joilla kokkauksen lisäksi koristat oman pihasi kesäterassia tai mökkisi kesäkeittiötä.

Rajaa tuotteita
Rajaa tuotteita
Rajaukset
 1. Tyhjennä kaikki Tyhjennä kaikki
loader
Tarkastele Taulukkona Listana

Näkyvillä {{paging.pageOffset}}- {{paging.lastVisibleRecordNumber}} / {{paging.total}}

Sivu
Nouseva
 1. Loading....
  {{getFormattedData(product, 'brandi')}} {{getFormattedData(product, 'name')}}
  {{getFormattedData(product, 'stock_item.stock_label')}}
  Loppu varastosta
Emme löytäneet yhtään tuotetta.
Tarkastele Taulukkona Listana

Näkyvillä {{paging.pageOffset}}- {{paging.lastVisibleRecordNumber}} / {{paging.total}}

Sivu
Nouseva

Kaasugrilli ilahduttaa kokkaajia monipuolisuudellaan

Maineeltaan luotettavien ja eritoten tehokkaiden kaasugrillien käyttö pohjautuu täysin nestekaasun käyttöön. Kunhan kaasupullossa on aina riittävä kaasumäärä saatavilla, voi grillin lämmittää koska tahansa. Tämä grillaustyyli mahdollistaakin nopean ruoanlaiton helppouden lisäksi.

Miten kaasugrilli sitten käytännössä toimii? Todelliseksi grillausmestariksi kasvaminen vaatii hieman harjoittelua, mutta pääset jo hyvään alkuun laatimamme muistilistan avulla. Täydelliset  asennus-, käyttö- ja turvallisuusohjeet toimitetaan aina tuotteen mukana, jotta uuden grillisi käyttö onnistuisi turvallisesti ja vaivattomasti.

 1. Avaa ensiksi grillisi kansi ja käännä kaasusäiliön venttiili auki.
 2. Käännä grillin ensimmäinen säädin täydelle teholle ja odota hetki. Sytytyskammioon on syytä kerätä hieman kaasua, jotta poltin syttyy kipinästä.
 3. Paina sytytepainiketta. Grillin tulisi syttyä heti 1-2 painalluksen jälkeen.
 4. Kun olet saanut polttimen syttymään, käännä muutkin säätimet täysille.
 5. Sulje vielä grillin kansi ja odota, että grilli kuumenee halutulle lämpötilalle.
 6. Oikean lämpötilan saavutettua olet vihdoin valmis grillaukseen! Säädä grillauksen  aikana vielä lämpötilaa tarvittaessa poltinten säätimistä.

Kaasugrillin käyttöön ominaista on hyvin korkeat lämpötilat, joiden hallinta onnistuu näppärästi grillin etupaneelista löytyvistä säätimistä. Tietysti myös itse polttimissa on nähtävissä eroja eri grillien välillä, joten esim. ruokaohjeissa annetut grillausajat ovat mitä suurimmissa määrin viitteellisiä. Korkeiden paistolämpötilojen lisäksi monet grillaajat ovat tykästyneet kaasugrillin fiksuun muotokieleen, joka ottaa huomioon ruoanlaiton eri vaiheet: sivuilla sijaitsevat laskutasot auttavat sinua keskittymään pelkkään paistamiseen eikä tarjoiluastioita tarvitse tasapainoitella sylissä ruuanlaiton lomassa.

Grillin hankinta tulisi aina pohjutua oman käyttötarpeen mukaan. Hyvä ja halpa kaasugrilli voi olla loistava valinta satunnaiselle grillaajalle, mutta jo kokeneempi grillikokki voi kaivata itselleen hieman ominaisuuksiltaan parempaa laitetta. Halpahallin valikoimasta löydät esimerkiksi Mustang kaasugrillit, jotka yhdistävät käytännöllisyyden ja toimivuuden tyylikkääseen ulkomuotoon. Vertaile helposti verkkokaupassamme grillien eri vaihtoehtoja, ja käy halutessasi vierailemassa lähimmän HalpaHallisi grilliosastolla!

Oikeanlaisella puhdistuksella ja säilytyksellä kestävämpi kaasugrilli

Grillauksessa, kuten aina ruoanlaitossa, on ruoan valmistuttua vielä jäljellä välineiden pesu ja mahdollinen muu huoltaminen. Kaasugrillin puhdistus suositellaan tehtävän mahdollisimman pian paiston jälkeen, sillä ritilöiden jäähdyttyä on likaa hankalampi saada irti. Kuumista ritilöistä tulisi irroittaa likaa teräsharjalla, ja mahdollisesti vielä lopuksi sivellä hieman öljyä ritilöiden pinnalle. Öljyn sivelemistä suositellaan varsinkin silloin, kun on epävarma seuraavan grillauksen ajankohdasta. Öljyn tarkoituksena on pitää grillin ritilä ruostumiselta suojassa.

Vaikka kaasugrilliä voikin käyttää vuoden ympäri, tulee sen säilyttämisessä huomioida muutama asia. Kaikkien grillien säilytyksen toistuva elementti, suojahuppu, on tehokas keino pitää pölyjä pinttymästä vastapuhdistetun grillin pintaan. Tämän lisäksi kaasugrillistä suositellaan talvikautta varten irroittamaan irto-osat, kuten polttimet ja kaasuletkun. Grilli tulisi säilyttää mieluiten sisätiloissa, mutta vähintään katoksen alla, jossa grilli on suojassa suoralta vesi- tai lumisateelta.

Pieni kaasugrilli haastaa näppäryydellään isot grillit

Pieni kaasugrilli mahdollistaa mehevän grilliruuan paikasta riippumatta. Kuljeta esimerkiksi lempigrilliäsi kodin ja mökin välillä, lainaa lempiruokasi mahdollistajaa kateelliselle naapurille tai mahduta tämä kesäruuan kulmakivi pienelle parvekkeellesi. Kätevä 2 polttimen kaasugrilli soveltuu pieniin tiloihin, ja sitä onkin saatavilla sekä pöytämallisena, että kannettavana kaasugrillinä. Kannettava kaasugrilli voi olla ehdoton varsinkin sellaiselle, joka on usein liikkeessä: tuore grilliherkku valmistuu yhtä helposti kodin sijaan vaikka rannalla, metsäretkellä, puistossa tai veneessä. Kuumaa ja herkullista syötävää saat valmistettua kaasugrillin avulla sellaisissakin olosuhteissa missä sähköä ei ole saatavilla, eikä avotulen teko ole mahdollista.

Pienen tai keskikokoisen grillin sijaan iso kaasugrilli on suurperheiden valinta ja kesäjuhlien keskipiste. Nopeasti kuumeneva kaasugrilli valmistaa ruokaa monelle henkilölle samanaikaisesti useiden polttimoidensa ansiosta. Suuremman kokoisissa grilleissä, joissa poltinten määrä vaihtelee 4-6 välillä, onnistuu esimerkiksi kokonaisten kalojen ja pitkien possunkyljysten paistaminen ilman kikkailuja. Iso kaasugrilli on siitä mukava, että se luo useita lämpöalueita ja täten nostaa grillin käyttömukavuutta: kasviksien ja pihvien valmistuslämpötila voidaan säätää eri lukemiin, jotta säästytään jäähtyneiltä annoksilta, kuivilta kasviksilta ja raaoilta pihveiltä.

Onko kaasugrilli parvekkeella turvallinen?

Kaasugrilli parvekkeella vie vähemmän tilaa kuin valtaosa muista grilleistä ja siksi se voikin olla erinomainen valinta kerrostalossa asuvalle. Kaasu- ja sähkögrillausta parvekkeella ei laissa kielletä, mutta taloyhtiöltä voi tulla erillisiä ohjeita paloturvallisuuteen liittyen, jos esimerkiksi rakennus on puurakenteinen. Avotulen tekeminen parvekkeella taas ei ole luvallista, joten kertakäyttögrillit ja hiiligrillit olisi syytä jättää parvekesuunnitelmista pois. Kaasugrillaus parvekkeella on siis mahdollista, mutta on erittäin tärkeää ettei kaasupullon pinnan lämpötila nouse lämpimillä asteilla yli 40 asteeseen. Esimerkiksi lasitetulla parvekkeella lämpötila voi kohota helpostikin korkeisiinkin lukemiin.

Mehukkaat hampurilaiset, paahdetut paprikat täytteineen tai ravintolatason pihvit valmistuvat keneltä tahansa kunnon grillivälineiden myötä. Kaasugrilli - se oiva valinta sinulle, joka vaadit hiukan enemmän grilliltäsi. Älä pohdi kesän tärkeintä hankintaa yksin, vaan suuntaa HalpaHalliin kuuntelemaan henkilökuntamme vinkit parhaan kaasugrillin valitsemiseksi ja tee vuoden onnistunein ostopäätös!

HalpaHalli Facebookissa HalpaHalli Instagramissa  HalpaHalli Youtubessa  HalpaHalli Twitterissä  HalpaHalli LinkedInissä