Ruohonleikkurit

Kauniiseen ja vehreään pihaan kuuluu miltei jokaisessa tapauksessa huolellisesti hoidettu nurmikko. Vehreät viheriöt on hyvä pitää moitteettomassa kunnossa juuri oikeanlaisilla välineillä, ja hyvään ruohonleikkuriin kannattaakin sijoittaa taataksesi parhaan leikkuujäljen pihasi kruunulle. Tutustu Halpa Hallin puutarhaleikkureiden valikoimaan, lue ostovalintaa tukevat vinkkimme, ja hanki pihasi kaipaama ruohonleikkuri ennen kesäsesongin aloitusta!

Rajaa tuotteita
Rajaa tuotteita
Rajaukset
  1. Tyhjennä kaikki Tyhjennä kaikki
loader
Tarkastele Taulukkona Listana

Näkyvillä {{paging.pageOffset}}- {{paging.lastVisibleRecordNumber}} / {{paging.total}}

Sivu
Nouseva
  1. Loading....
    {{getFormattedData(product, 'brandi')}} {{getFormattedData(product, 'name')}}
    {{getFormattedData(product, 'stock_item.stock_label')}}
    Loppu varastosta
Emme löytäneet yhtään tuotetta.
Tarkastele Taulukkona Listana

Näkyvillä {{paging.pageOffset}}- {{paging.lastVisibleRecordNumber}} / {{paging.total}}

Sivu
Nouseva

Piha paratiisiksi oikeanlaisella ruohonleikkurilla

Nurmikon tyypillä sekä leikkuukertojen välillä on myös vaikutusta siihen, mikä ruohonleikkuri kannattaa valita, joten ei päätöstä pidä tehdä hätiköiden. Tehdäksesi oikean valinnan ruohonleikkurien välillä kannattaa valikoimaan tutustua huolella, sekä omia että pihasi tarpeita punnita monesta näkökulmasta. Valintaan ei vaikuta vain ruohonleikkurin koko, vaan myös sen lisäominaisuudet, ympäristöystävällisyys sekä tehokkuus, ja se kannattaa aina lähtökohtaisesti valita leikkuualueen koon mukaan. Myös pihan tasaisuus ja nurmikon leikkuuväli pitää huomioida valintaa tehdessä.

Ruohonleikkureita löytyy jokaiseen tarpeeseen akkukäyttöisistä polttomoottoreihin, ja suurempien nurmialueiden leikkaamiseen kannattaa harkita päältä ajettavaa ruohonleikkuria. Kuitenkin keskivertoiselle piha-alueelle riittää pieni ruohonleikkuri esimerkiksi vetävänä, jolloin leikkuu-urakka ei ole niin raskas. Hyötyliikunnan nälkäisille perusmallinenkin ruohonleikkuri on riittävä ja takaa kauniin leikkuujäljen ilman sen suurempaa stressiä, ja satunnaiseen leikkuuseen pienemmille alueille voi riittää työnnettävä kelaleikkuri. Halpa Hallin laajasta ruohonleikkurivalikoimasta löytyy monen mallin akkukäyttöinen ruohonleikkuri, robottiruohonleikkuri, polttomoottoriruohonleikkuri sekä ruohonleikkurien lisäosat, kuten akut ja terät.

Ruohonleikkuun ABC

Ruohonleikkuu voi tuntua raskaalta ja tylsältäkin kotiaskareelta, mutta sen tärkeyttä ei kannata vähätellä. Hyvällä ja tarpeillesi sopivalla ruohonleikkurilla takaat sen, että nurmikon ajelu on vaivatonta ja leikkuujälki siistiä, ja että nurmialueesi voivat mahdollisimman hyvin. Kuitenkaan pelkkä säännöllinen ruohonleikkuu ei ole tarpeeksi. Nurmikkoa pitää hoitaa ja ravita myös muilla tavoin, ja sen kuntoon voi vaikuttaa myös huolehtimalla oikeanlaisesta talvehtimisesta sekä lannoituksesta. Kaunis ja vihreä nurmikko ei olekaan itsestäänselvyys, ja oikeilla välineillä sekä menetelmillä pidät viheriösi virkeänä vuodesta toiseen! Hellällä hoivalla ei ole merkitystä pelkästään nurmen ulkonäköön vaan myös rikkaruohojen leviämiseen, nurmessa lymyävien punkkien määrään sekä nurmen sammaloitumiseen. Ennen kuin uusi ruohonleikkuri käynnistyy, niin pistä muistiin seuraavat seikat varmistaaksesi nurmesi kauneuden sekä myös terveyden.

  1. Nopeimman kasvukauden aikana (touko-keskäkuu) nurmikko kannattaa leikata vähintään kerran viikossa, sillä nurmen ihanteellinen korkeus on noin viisi senttimetriä. Jos nurmi pääsee kasvamaan yli kahdeksan sentin pituuteen leikkuukertojen välissä, saattaa se edistää rikkaruohojen kasvua sekä nurmen sammaloitumista. Mitä useammin nurmikkoa leikkaa, sitä vähemmän syntyy ongelmia. Älä kuitenkaan leikkaa nurmea liian lyhyeksi helteiden aikana, sillä lyhyt nurmikko kuivuu helpommin auringossa. Vaihda myös ruohonleikkurin leikkuusuuntaa säännöllisesti. Tämänkin vuoksi kannattaa valita nurmikonleikkuri, jossa on mahdollisuus leikkuukorkeuden sekä -suunnan säätämiselle.
  2. Valitse leikkuuajankohta olosuhteiden perusteella aina silloin kun se on mahdollista. Ruohonleikkuria ei kannata kiskaista käyntiin aikaisin aamulla tai liian myöhään illalla naapureille aiheutuvan meluhaitan vuoksi. Iltahämärässä leikkurin alle saattaa myös jäädä huomaamatta myös esimerkiksi terää tylsyttäviä kiviä tai pimeässä viihtyviä eläimiä, kuten siili tai myyrä. Myöskään märkää nurmikkoa ei kannata alkaa leikkaamaan, sillä märkänä nurmikko painuu alas, eikä leikkuujäljestä tule välttämättä tasaista. Ihanteelliset leikkuuolosuhteet ovat kuivat sekä valoisat päivät. Auringon paistaessa muistathan suojata ihosi UV-säteilyltä!
  3. Pidä ruohonleikkuri leikkausvalmiudessa ja huolla sitä säännöllisesti. Akkuruohonleikkuri on helpompi huoltaa, mutta akku pitää muista ladata aina ruohonleikkurin käytön jälkeen. Polttomoottorillinen ruohonleikkuri on aina käyttövalmis jos siinä on polttoainetta, mutta vaatii huolellisempaa huoltoa. Pidä huolta myös ruohonleikkurin terän kunnosta, sillä tylsällä terällä leikkaaminen ei onnistu jouhevasti, eikä leikkuujälki ole paras mahdollinen. Terän teroittaminen tai vaihto kannattaa sijoittaa leikkuukauden loppuun vuosittain.
  4. Välillä nurmikko kaipaa lisälannoitetta, ja esimerkiksi ruohonleikkurista jäävä leikkuujäte on joskus syytä jättää keräämättä pois nurmelta, mutta vain silloin jos leikkaat nurmikkoa useasti ja leikkuujäte on pientä. Lannoite on yksi parhaimmista tavoista pitää nurmikko terveenä, ja lisälannoitusta voi antaa kasvukauden aikana jopa kerran kuussa. Kuitenkin hyvä nyrkkisääntö ruohikon lannoitukseen on kerran toukokuussa ja toisen kerran kesäkuussa. Tällöin nurmi pysyy ravittuna sekä kauniina. Kuivina kausina nurmea pitää myös kastella jotta se ei kuivu ja vaurioidu pysyvästi.
  5. Muista huolehtia nurmen talvehtimisesta parhaalla mahdollisella tavalla kasvukauden jälkeen. Ruoho lopettaa kasvamisen kun maan lämpötila on noin seitsemän astetta, eikä sitä tarvitse silloin enää leikata. Ihanteellinen talvehtimispituus nurmelle on noin kahdeksan senttiä, joten viimeisellä leikkuukerralla kannattaa olla tarkkana leikkuukorkeuksien ja maan lämpötilan kanssa. Leikatusta nurmesta ja pudonneista lehdistä muodostuva leikkuujäte on hyvää ruokaa nurmelle talvea vasten. Muista kuitenkin, että jos nurmelle jää suuria pinoja lehtiä tai nurmi jää liian pitkäksi, on silloin vaarana lumihome. Myös jääpolte on vaarana liian lyhyelle tai tiiviille nurmelle talvehtimisen aikana.

Tiivistettynä ruohonleikkuussa kannattaa muistaa tarpeeksi tiheä leikkuuväli, oikea leikkuuajankohta, ruohonleikkurin oikeaoppinen huoltaminen, nurmikon lannoitus ja sen paras mahdollinen talvehtimistapa. Näiden lisäksi oikean nurmikonleikkurin valinta on nurmen kunnon ja ulkonäon kannalta tärkeää. Näillä ohjeilla varmistat sen, että nurmikkosi on kaunis ja vehreä, ja että sen hoitaminen tuntuu mahdollisimman vaivattomalta ja helpolta!

Sinun ja pihasi tarpeita palvelevan ruohonleikkurin valinta

Ruohonleikkureita löytyy jokaiseen makuun sekä tarpeeseen, ja juuri sinulle ja sinun pihallesi sopivan ruohonleikkurin valinta voi tuntua hankalalta monien vaihtoehtojen väliltä. Nurmen hoitamisessa ei ole tärkeää vain leikkausjälki, vaan myös helppokäyttöisyys, sekä energiatehokkuus tulee huomioida leikkurin valinnassa. Käykö sinulle parhaiten akkukäyttöinen ruohonleikkuri, vai kenties polttomoottorilla varustettu leikkuri? Kannattaako valita keräävä malli, vai kenties leikatun ruohon sivulle heittävä leikkuri? Minkälainen ruohonleikkuri on vaivattomin huoltaa? Tässä viisi vinkkiä juuri sen oikean ruohonleikkurin hankkimiseen:

  1. Huomio leikkurin valinnassa ensisijaisesti leikattavan nurmialueen koko sekä omat tarpeesi ruohonleikkurilta. Vetävä ruohonleikkuri on vaivattomin ja kevyin valinta keskikokoisille piha-alueille, mutta pienempiin nurmikoihin huoleton kelaleikkuri voi olla parempi vaihtoehto.
  2. Suosi sähkökäyttöistä ruohonleikkuria sen energiatehokkuuden vuoksi, mutta jos leikattava nurmialueen lähelle ei tule virtaa, on silloin polttomoottorillinen ruohonleikkuri paras valinta. Akkumallisten ruohonleikkurien huoltaminen on myös vaivattomampaa, sillä polttomoottorileikkureissa sytytystulppien huoltaminen sekä öljyjen vaihtaminen tuo paljon lisätyötä.
  3. Ota huomioon myös nurmikon leikkuuväli, sillä polttomoottorillinen ruohonleikkuri on parempi vaihtoehto silloin, jos ruoho pääsee kasvamaan usein yli 10 senttiseksi. Pidemmän nurmikon leikkaamiseen leikkuujätteen sivulle heittävä ruohonleikkuri on parempi valinta kuin keräävä. Jos leikkaat nurmikkoa usein, silloin sähkökäyttöinen sekä keräävä ruohonleikkuri on paras valinta.
  4. Ennen leikkuikaupoille kurvaamista kannattaa kartoittaa omat toiveet ruohonleikkurin lisävarusteista. Ruohonkerääjä sekä veto-ominaisuus voivat olla tärkeitä ominaisuuksia sujuvaan ruohonleikkuuseen, sekä säädettävä leikkukorkeus hienosäätöä varten.
  5. Mieti ruohonleikkuria monivuotisena hankintana ja panosta laatuun sekä huollon helppouteen. Laadukkaalla sekä kestävistä materiaaleista valmistettu ruohonleikkuri kestää aikaa sekä käyttöä paremmin, ja huolellisella huollolla sekä tiheällä huoltovälillä leikkurin käyttöikä kasvaa entisestään.

Nykyaikaiset nurmikonleikkurit ovat lopulta kaikki helppokäyttöisiä sekä turvallisia, ja oman suosikin valitseminen hyvien vaihtoehtojen joukosta on helppoa näiden vinkkien avulla! Olipa vaatimustasosi ruohonleikkurille mikä tahansa, löydät Halpa Hallin valikoimasta varmasti sinulle sekä pihallesi sopivan ruohonleikkurin. Jos kaipaat nurmikon hoitoon absoluuttista helppoutta, tutustu silloin laajaan valikoimaamme robottiruohonleikkureja. Robottiruoholeikkuri säästää aikaa sekä kengänpohjia, ja voit vapauttaa aikasi kesästä nauttimiseen ruohonleikkuun sijasta. Kuitenkin jos perinteinen ruohonleikkuri on enemmän makuusi, niin löydät verkkokaupastamme laajan valikoiman akkukäyttöisiä ruohonleikkureita sekä polttomoottorillisia ruohonleikkureita.

HalpaHalli Facebookissa HalpaHalli Instagramissa  HalpaHalli Youtubessa  HalpaHalli Twitterissä  HalpaHalli LinkedInissä