Arla joulukakku
Herkullinen joulukakku saa makunsa piparkakkurahkasta ja luumumarmeladista. Joulukakku valmistuu helposti alle tunnissa.
Ohje
- Aloita valmistamaan joulukakku ja laita ensiksi uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Valmista sitten joulukakun pohja. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi.
- Yhdistä keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Siivilöi ja sekoita jauhot vaahtoon hellävaraisesti nostellen.
- Kaada taikina korkeaan halkaisijaltaan n. 18 cm kakkuvuokaan ja paista joulukakku uunin alaosassa n.25-30 minuuttia. Anna kakkupohjan jäähtyä ennen kakun kumoamista.
- Kun olet kumonnut kakun, leikkaa kakku kolmeen osaan, niin että kakkupohjasta tulee kolme samankokoista kerrosta.
- Vatkaa kerma ja lisää joukkoon piparkakkurahka.
- Aseta ensimmäinen joulukakun pohja tarjoilulautaselle ja levitä pohjan päälle luumuhilloa ja piparkakkurahka-kermaseosta.
- Aseta seuraava pohja ensimmäisen päälle ja levitä hillo ja rahkakermaseos. Toista sama viimeisen kerroksen kanssa.
- Koristele joulukakku lopuksi pipareilla.
- Tarjoile valmis joulukakku jälkiruokana tai esimerkiksi joulupäivien kahvipöydässä.
Ainekset
3 | kananmunaa |
1½dl | sokeria |
1½dl | vehnäjauhoja |
½dl | tummaa kaakaojauhetta |
1tl | leivinjauhetta |
TÄYTE | |
1prk | luumumarmeladia |
2prk(á 200g) | Arla Ihana piparkakkurahka |
2dl | Arla laktoositonta vispikermaa |
koristeluun joulupipareita |