Arla joulukakku

Arla joulukakku

Herkullinen joulukakku saa makunsa piparkakkurahkasta ja luumumarmeladista. Joulukakku valmistuu helposti alle tunnissa.


Ohje

  • Aloita valmistamaan joulukakku ja laita ensiksi uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  • Valmista sitten joulukakun pohja. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi.
  • Yhdistä keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Siivilöi ja sekoita jauhot vaahtoon hellävaraisesti nostellen.
  • Kaada taikina korkeaan halkaisijaltaan n. 18 cm kakkuvuokaan ja paista joulukakku uunin alaosassa n.25-30 minuuttia. Anna kakkupohjan jäähtyä ennen kakun kumoamista.
  • Kun olet kumonnut kakun, leikkaa kakku kolmeen osaan, niin että kakkupohjasta tulee kolme samankokoista kerrosta.
  • Vatkaa kerma ja lisää joukkoon piparkakkurahka.
  • Aseta ensimmäinen joulukakun pohja tarjoilulautaselle ja levitä pohjan päälle luumuhilloa ja piparkakkurahka-kermaseosta.
  • Aseta seuraava pohja ensimmäisen päälle ja levitä hillo ja rahkakermaseos. Toista sama viimeisen kerroksen kanssa.
  • Koristele joulukakku lopuksi pipareilla.
  • Tarjoile valmis joulukakku jälkiruokana tai esimerkiksi joulupäivien kahvipöydässä.
HalpaHalli Facebookissa HalpaHalli Instagramissa  HalpaHalli Youtubessa  HalpaHalli Twitterissä  HalpaHalli LinkedInissä

Ainekset

3 kananmunaa
1½dl sokeria
1½dl vehnäjauhoja
½dl tummaa kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
TÄYTE
1prk luumumarmeladia
2prk(á 200g) Arla Ihana piparkakkurahka
2dl Arla laktoositonta vispikermaa
 
  koristeluun joulupipareita

 

 

 

Kokeile myös

 

Valio Mökkikakku

Lue
 

Atria Kassleria ja grillattua kurkkua

Lue
 

Arla grillattu perunasalaatti

Lue
HalpaHalli Facebookissa HalpaHalli Instagramissa  HalpaHalli Youtubessa  HalpaHalli Twitterissä  HalpaHalli LinkedInissä