Arla juustoinen kinkkupiirakka

Quiche Lorraine on ranskalainen juustoinen kinkkupiirakka. Juustoinen kinkkupiirakka on täydellinen lämmin lounas tai kylmä piknik-eväs. Kokeile reseptiä!

Piirakkataikina: 

  • Valmista ensin piirakkataikina. Leikkaa voi kuutioiksi. Yhdistä piirakkataikinan ainekset nopeasti yhteen mieluiten monitoimikoneessa.
  • Painele taikina pyöreään irtopohjavuokaan, joka on halkaisijaltaan noin 24 cm. Pistele taikinaa haarukalla.
  • Anna piirakkapohjan seistä jääkaapissa vähintään 30 minuuttia tai pakkasessa noin 15 minuuttia.
  • Laita uuni kuumenemaan 200 asteiseksi.
  • Esipaista piirakkapohja uunin keskitasolla 10–12 minuuttia.

Täyte: 

  • Valmista seuraavaksi kinkkupiirakan täyte. Sekoita kerma, maito, kananmunat, juustoraaste, cayennepippuri ja suola. Leikkaa kinkku pieniksi kuutioiksi.
  • Levitä kinkku piirakkapohjalle. Kaada päälle munaseos.
  • Paista kinkkupiirakkaa uunin keskitasolla 25–30 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä.
  • Tarjoile juustoinen kinkkupiirakka kevyen retiisisalaatin kera.

Vinkki:
Tuplaa resepti jos haluat valmistaa kokonaisen uunipellillisen.


HalpaHalli Facebookissa HalpaHalli Instagramissa  HalpaHalli Youtubessa  HalpaHalli Twitterissä  HalpaHalli LinkedInissä

Ainekset

PIIRAKKATAIKINA
125g Arla Meijerivoita
3dl

Vehnäjauhoja

  Ripaus suolaa
1-2rkl Kylmä vettä
TÄYTE
2dl Arla laktoositonta vispikermaa
1dl Arla Täysmaitoa
3 Kananmunaa
150g Castello cheddar 500g raasteena
  Ripaus cayennepippuria
1/2tl Suolaa
150g Savustettua kinkkua

Kokeile myös

 

Valio Mökkikakku

Lue
 

Atria Kassleria ja grillattua kurkkua

Lue
 

Arla grillattu perunasalaatti

Lue
HalpaHalli Facebookissa HalpaHalli Instagramissa  HalpaHalli Youtubessa  HalpaHalli Twitterissä  HalpaHalli LinkedInissä

Suomen vahvimmat platina