Arla juustoinen kinkkupiirakka

Quiche Lorraine on ranskalainen juustoinen kinkkupiirakka. Juustoinen kinkkupiirakka on täydellinen lämmin lounas tai kylmä piknik-eväs. Kokeile reseptiä!

Piirakkataikina: 

  • Valmista ensin piirakkataikina. Leikkaa voi kuutioiksi. Yhdistä piirakkataikinan ainekset nopeasti yhteen mieluiten monitoimikoneessa.
  • Painele taikina pyöreään irtopohjavuokaan, joka on halkaisijaltaan noin 24 cm. Pistele taikinaa haarukalla.
  • Anna piirakkapohjan seistä jääkaapissa vähintään 30 minuuttia tai pakkasessa noin 15 minuuttia.
  • Laita uuni kuumenemaan 200 asteiseksi.
  • Esipaista piirakkapohja uunin keskitasolla 10–12 minuuttia.

Täyte: 

  • Valmista seuraavaksi kinkkupiirakan täyte. Sekoita kerma, maito, kananmunat, juustoraaste, cayennepippuri ja suola. Leikkaa kinkku pieniksi kuutioiksi.
  • Levitä kinkku piirakkapohjalle. Kaada päälle munaseos.
  • Paista kinkkupiirakkaa uunin keskitasolla 25–30 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä.
  • Tarjoile juustoinen kinkkupiirakka kevyen retiisisalaatin kera.

Vinkki:
Tuplaa resepti jos haluat valmistaa kokonaisen uunipellillisen.


HalpaHalli Facebookissa HalpaHalli Instagramissa  HalpaHalli Youtubessa  HalpaHalli Twitterissä  HalpaHalli LinkedInissä

Ainekset

PIIRAKKATAIKINA
125g Arla Meijerivoita
3dl

Vehnäjauhoja

  Ripaus suolaa
1-2rkl Kylmä vettä
TÄYTE
2dl Arla laktoositonta vispikermaa
1dl Arla Täysmaitoa
3 Kananmunaa
150g Castello cheddar 500g raasteena
  Ripaus cayennepippuria
1/2tl Suolaa
150g Savustettua kinkkua

Kokeile myös

 

Valio Mökkikakku

Lue
 

Atria Kassleria ja grillattua kurkkua

Lue
 

Arla grillattu perunasalaatti

Lue
HalpaHalli Facebookissa HalpaHalli Instagramissa  HalpaHalli Youtubessa  HalpaHalli Twitterissä  HalpaHalli LinkedInissä