Quiche Lorraine on ranskalainen juustoinen kinkkupiirakka. Juustoinen kinkkupiirakka on täydellinen lämmin lounas tai kylmä piknik-eväs. Kokeile reseptiä!
Piirakkataikina:
Valmista ensin piirakkataikina. Leikkaa voi kuutioiksi. Yhdistä piirakkataikinan ainekset nopeasti yhteen mieluiten monitoimikoneessa.
Painele taikina pyöreään irtopohjavuokaan, joka on halkaisijaltaan noin 24 cm. Pistele taikinaa haarukalla.
Anna piirakkapohjan seistä jääkaapissa vähintään 30 minuuttia tai pakkasessa noin 15 minuuttia.
Laita uuni kuumenemaan 200 asteiseksi.
Esipaista piirakkapohja uunin keskitasolla 10–12 minuuttia.
Täyte:
Valmista seuraavaksi kinkkupiirakan täyte. Sekoita kerma, maito, kananmunat, juustoraaste, cayennepippuri ja suola. Leikkaa kinkku pieniksi kuutioiksi.
Levitä kinkku piirakkapohjalle. Kaada päälle munaseos.
Paista kinkkupiirakkaa uunin keskitasolla 25–30 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä.
Tarjoile juustoinen kinkkupiirakka kevyen retiisisalaatin kera.
Vinkki:
Tuplaa resepti jos haluat valmistaa kokonaisen uunipellillisen.