Quiche Lorraine on ranskalainen juustoinen kinkkupiirakka. Juustoinen kinkkupiirakka on täydellinen lämmin lounas tai kylmä piknik-eväs. Kokeile reseptiä!
Piirakkataikina:
- Valmista ensin piirakkataikina. Leikkaa voi kuutioiksi. Yhdistä piirakkataikinan ainekset nopeasti yhteen mieluiten monitoimikoneessa.
- Painele taikina pyöreään irtopohjavuokaan, joka on halkaisijaltaan noin 24 cm. Pistele taikinaa haarukalla.
- Anna piirakkapohjan seistä jääkaapissa vähintään 30 minuuttia tai pakkasessa noin 15 minuuttia.
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteiseksi.
- Esipaista piirakkapohja uunin keskitasolla 10–12 minuuttia.
Täyte:
- Valmista seuraavaksi kinkkupiirakan täyte. Sekoita kerma, maito, kananmunat, juustoraaste, cayennepippuri ja suola. Leikkaa kinkku pieniksi kuutioiksi.
- Levitä kinkku piirakkapohjalle. Kaada päälle munaseos.
- Paista kinkkupiirakkaa uunin keskitasolla 25–30 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä.
- Tarjoile juustoinen kinkkupiirakka kevyen retiisisalaatin kera.
Vinkki:
Tuplaa resepti jos haluat valmistaa kokonaisen uunipellillisen.
Ainekset
PIIRAKKATAIKINA | |
125g | Arla Meijerivoita |
3dl | Vehnäjauhoja |
Ripaus suolaa | |
1-2rkl | Kylmä vettä |
TÄYTE | |
2dl | Arla laktoositonta vispikermaa |
1dl | Arla Täysmaitoa |
3 | Kananmunaa |
150g | Castello cheddar 500g raasteena |
Ripaus cayennepippuria | |
1/2tl | Suolaa |
150g | Savustettua kinkkua |