Arla Pasta pomodoro
Pasta pomodoro tomaattikastike on vastustamatonta. Jätä pasta al denteksi eli pinnalta pehmeäksi ja sisältä napakaksi. Kokeile pasta pomodoroa!
Ohje
- Aloita pasta pomodoro antamalla tomaattien valua siivilässä kulhon päällä. Murskaa tomaatteja karkeasti puuhaarukalla, jotta kaikki tomaattimehu virtaa kulhoon.
- Kuori valkosipulit. Kuumenna öljy kattilassa. Paista kokonaiset valkosipulinkynnet matalalla lämmöllä, kunnes ne alkavat pehmentyä (noin 6–8 minuuttia).
- Lisää kattilaan valkosipulien joukkoon murskatut tomaatit, chilihiutaleet sekä sokeri. Paista 5–6 minuuttia.
- Kaada mukaan säilyttämäsi tomaattimehu sekä suola. Hauduta 8–10 minuutin ajan. Murskaa valkosipuli puuhaarukalla.
- Keitä pasta al denteksi eli niin, että pinnalta pasta on pehmeää mutta sisältä hieman pureskeltavaa.
- Kaada pastavesi pois ja sekoita pasta tomaattikastikkeen joukkoon. Lisää pasta pomodoron päälle murskattua Apetina-juustoa, basilikaa, pinjansiemeniä sekä oliiveja.
- Nauti pasta pomodoro italialaisittain viinin kanssa!
Ainekset
4 annosta
| 300g | Pasta linguine |
| 1tlk | Säilöttyjä kokonaisia tomaatteja |
| 3kpl | Valkosipulinkynsiä |
| 3rkl | Oliiviöljyä |
| 1tl | Chilihiutaleita |
| 1tl | Sokeria |
| 1tl | Suolaa |
| 1pkt | Arla Apetina 8% pala |
| Tuoretta basilikaa | |
| 50g | Paahdettuja pinjansiemeniä |
| Tarvittaessa oliiveja |




