Tuorejuustopommit
Pehmeiden pikkusämpylöiden sisältä paljastuu haukatessa herkullinen yllätys. Helpot tuorejuustopommit ovat täydellinen lisuke keittoruoalle. Ne ovat parhaimmillaan lämpimänä, mutta katoavat varmasti vielä jääkaappikylminäkin.Ohje
- Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin.
- Leikkaa kylmä voi pieniksi kuutioiksi ja nypi se sormenpäillä jauhoseokseen, jotta saat murumaisen taikinan.
- Mittaa joukkoon jogurtti ja sekoita tasaiseksi.
- Anna taikinan levätä jääkaapissa 15 minuuttia ja valmista sillä aikaa maustevoi.
- Sulata voi.
- Lisää joukkoon murskatut valkosipulin kynnet ja hienonnettu basilika.
- Kauli taikina runsaasti jauhotetulla alustalla suureksi levyksi (noin 30x30 cm).
- Leikkaa levy 16 osaan ja tiputa jokaiselle osalle lusikallinen tuorejuustoa.
- Nipistä levyn reunat nyytiksi juuston ympärille ja pyöritä nyytti palloksi.
- Aseta pallo pellille saumapuoli alaspäin.
- Voitele pallot maustevoilla ja paista 200 °C:ssa noin 20 minuuttia tai kunnes pallot ovat saaneet kauniin paistovärin.
- Voitele pallot vielä uudelleen voilla.
- Tarjoile lämpimänä.
Ainekset
16 palaa | |
POHJA | |
4dl | Vehnäjauhoja |
2½tl | Leivinjauhetta |
75g | Arla meijerivoita |
2dl | Kreikkalaista jogurttia |
MAUSTEVOI | |
100g | Arla meijerivoita |
2 | Valkosipulinkynttä |
Tuoretta persiljaa ja ruohosipulia | |
TÄYTE | |
1prk | Arla Lempi tuorejuusto vihreät yrtit |