Parhaat kesäjuhlat ovat rennot, herkulliset ja helpot järjestää. Valmista jo edellisenä päivänä salaatit ja kaikkien suosikkia aitoa kreikkalaista tzatzikia. Varaa juhlapäivään runsas valikoima Välimeren tunnelmaan vieviä helppoja grillattavia.
Ohje
Aloita valmistamalla tzatziki. Pese ja kuori kurkkua hieman – esim. noin puolet kurkusta, niin että siitä tulee pitkittäin raidallinen. Raasta kurkku raastimen karkealla terällä, ripota päälle ½ tl suolaa, anna tekeytyä muutama minuutti ja puristele sitten kurkusta irtoava neste puhtaalla liinalla. Voit myös laittaa raasteen tiiviiseen siivilään ja painella irtoavan nesteen sen läpi. Laita raaste kulhoon.
Kuori ja raasta tai hienonna veitsellä valkosipulit. Lisää kulhoon valkoviinietikan, oliiviöljyn ja suolan kanssa. Sekoita.
Lisää kulhoon jogurtti ja sekoita.
Hienonna tilli ja sekoita valkopippurin kanssa jogurtin joukkoon.
Peitä kannella tai kelmulla ja anna tekeytyä ainakin tunti tai seuraavaan päivään jääkaapissa. Lorauta tilkka oliiviöljyä tzatzikin päälle ennen tarjoilua.
Murustele feta vesimelonien ja mansikoiden päälle ronskeiksi muruiksi. Valuta päälle oliiviöljy ja hunaja, ripota päälle suolaa ja rouhi mustapippuria. Viimeistele mintun lehdillä.
Grillaa kanat ja lihat. Laita myös grilliin lämpenemään grillikasvikset ja perunat.