Atria Siiderikanaa uunissa

Atria Siiderikanaa uunissa

Näyttävä pääsiäiskana saa makunsa kuivasta siideristä ja siihen lisätyistä yrteistä. Siiderikipon avulla kana höyryttyy meheväksi sisältä päin. Tarjoile siiderikanan kanssa maukkaita yrttiperunoita, jotka kypsyvät uunissa näppärästi yhdessä kanan kanssa.


Ohje

  • Ota kana huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kokkausta.
  • Kaada reilu desilitra siideriä pieneen uunin kestävään kippoon. Kaada toiset reilu desilitraa siideriä reilun kokoisen, laakean uunivuoan pohjalle. Pese sitruuna huolellisesti ja kuori sitruunankuoren keltainen osa pieneen kippoon siiderin joukkoon ja purista sekaan myös sitruunamehu. Lisää kippoon yksi rosmariininoksa ja kolme timjaminoksaa. Paina kolme valkosipulinkynttä veitsellä litteiksi ja laita myös ne kippoon. Laita kippo uunivuoan keskelle ja aseta kana pystyyn kipon päälle. Voitele kana öljyllä.
  • Pese perunat ja puolita isoimmat. Hienonna loput rosmariinit, timjamit ja valkosipulit ja sekoita ne perunoihin öljyn kanssa. Mausta perunat vielä suolalla ja mustapippurilla ja kaada ne sitten uunivuokaan kanan ympärille.
  • Kypsennä 180-asteisessa uunissa noin puolitoista tuntia, kunnes siiderikana on läpikypsä ja pinnaltaan kullanruskea, ja perunat ovat ruskistuneita ja pehmeitä. Paras tapa varmistaa kanan kypsyys on käyttää mittaria kanan paksuimmassa kohdassa. Kana on kypsää, kun lihalämpömittari näyttää 77 astetta.
HalpaHalli Facebookissa HalpaHalli Instagramissa  HalpaHalli Youtubessa  HalpaHalli Twitterissä  HalpaHalli LinkedInissä

Ainekset

4 annosta

1kpl

Atria Pääsiäiskana Provençal n1,7kg
2,5dl kuivaa siideriä
1kpl sitruuna
3kpl rosmariininoksaa
6kpl tinjaminoksaa
6kpl valkosipulinkynttä
n. 0,5dl öljyä
1kg perunoita
  suolaa
  mustapippuria myllystä

 

Kokeile myös

 

Valio Mökkikakku

Lue
 

Atria Kassleria ja grillattua kurkkua

Lue
 

Arla grillattu perunasalaatti

Lue
HalpaHalli Facebookissa HalpaHalli Instagramissa  HalpaHalli Youtubessa  HalpaHalli Twitterissä  HalpaHalli LinkedInissä