Atria voileipätalo

Atria voileipätalo 

Voileipätalo Atrian tapaan virittää joulun tunnelmaan jo valmistusvaiheessa! Valmista tämä jouluinen herkku vaikkapa perheen kanssa yhteistuumin kahvipöydässä nautittavaksi. Kokeile ja ihastu!


Ohje: 

  • Leikkaa mökin runko leivästä. Jos leipä on pitkulainen, leikkaa se ensin puoliksi. Toisesta tulee runko seiniä, toisesta kattoa varten. Seinien rungoksi tarvitset n. 7 cm x 10 cm x 10 cm kuorettoman palan. Kattoa varten tarvitset myös 10 cm leveän ja pitkän palan, mutta tähän palaan tulee viistää leikaten katon lappeet.
  • Levitä tuorejuustosta tarjottimelle tai isolle lautaselle (Ø n. 30 cm) "lumipeite". Sivele seinien rungon sivuihin ja päälle reilusti tuorejuustoa, ja aseta se tarjottimelle.
  • Sivele myös katon rungon lappeet ja päädyt kunnon kerroksella tuorejuustoa. Aseta katto paikoilleen seinien rungon päälle.
  • Halkaise nakit ja leikkaa niistä tarvittaessa sopivan mittaisia pätkiä, jotta saat seinät vuorattua. Huomioi suolakeksioven paikka, ja aseta myös se tässä kohtaa paikoilleen. Paina nakit napakasti paikoilleen tuorejuustoon talon "hirsiksi".
  • Talon päätyyn voit tehdä pintaa pyöreistä nakkiviipaleista ja vaikkapa meetvurstista leikatuista, pienistä paloista. Talon päädyn voi koristella tähtianiksella, jonka kiinnitys onnistuu nokareella tuorejuustoa.
  • Lado katon lappeisiin leikkeleestä leikattuja paloja.
  • Viimeistele mökki pursottamalla tuorejuustoa katon reunoihin ja harjalle. Lisää halutessasi vielä nippu suolatikunpätkiä savupiipuksi.
  • Mökin pihaan voit asetella esimerkiksi nakki-suolatikkuaidan, mantelikivetyksen, kinkkuruusuke- ja parsakaalipuutarhan sekä puita rosmariininoksista. Viimeistele maisema parmesaanilumella.

Vinkki! Nakkitalon sisään voi piilottaa myös voileipäkakun.


HalpaHalli Facebookissa HalpaHalli Instagramissa  HalpaHalli Youtubessa  HalpaHalli Twitterissä  HalpaHalli LinkedInissä

Ainekset

1 kokonainen leipä (esim. ranskanleipä)
n.600g maustamatonta tuorejuustoa
1ptk (280g) Atria Rehti Lihaisia Nakkeja
  muutama viipale Atria Meetvurstia
 

muutama viipale Atria Ohuen Ohut palvikinkkua

  suolakeksejä
  tähtianiksia
  suolatikkuja
  parsakaalia
  manteleita
  rosmariininoksia
  parmesaania hienona raasteena

 

Kokeile myös

 

Valio Mökkikakku

Lue
 

Atria Kassleria ja grillattua kurkkua

Lue
 

Arla grillattu perunasalaatti

Lue
HalpaHalli Facebookissa HalpaHalli Instagramissa  HalpaHalli Youtubessa  HalpaHalli Twitterissä  HalpaHalli LinkedInissä