Ohje
Sekoita kulhossa jauheliha, korppujauhot, kermaviili ja kananmuna. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna chili. Kuumenna 1 rkl öljyä paistinpannulla ja kuullota sipuli ja chili. Jäähdytä seos ja lisää se jauhelihaseokseen. Hienonna korianteri ja lisää se kulhoon. Lisää suola ja mustapippuri ja sekoita.
Pyörittele noin 30 pyörykkää. Kostuta kädet kylmällä vedellä, jos taikina tarttuu käsiin. Kuumenna 1 rkl öljyä paistinpannulla ja lisää pyörykät. Paista pyörykät keskilämmöllä kypsiksi. Lisää öljyä tarvittaessa.
Valmista sieni-kaalipaistos. Suikaloi valkokaali ja hienonna sienet. Paista sieniä hetki paistinpannulla ilman öljyä, jotta ylimääräinen neste haihtuu. Kun neste on haihtunut, lisää öljy ja suikaloitu valkokaali pannulle. Paista, kunnes kaali on pehmentynyt hieman. Nosta paistinpannu liedeltä. Viipaloi omena ja hienonna korianteri tai lehtipersilja ja lisää pannulle. Mausta suolalla.
Valmista kastike. Purista limen mehu ranskankerman joukkoon. Tarjoa kastiketta paistoksen ja pyöryköiden kanssa. Koristele annos halutessasi tuoreella korianterilla ja hienonnetulla chilillä.
Vinkki! Korvaa herkkusienet suppilovahveroilla.
Ainekset
350 g | Naapurin maalaiskananpojan jauhelihaa |
1 dl | korppujauhoja |
200 g | kermaviiliä |
1 | kananmuna |
1 | sipuli |
1 | chili |
2-3 rkl | öljyä |
½ rku | korianteria tai lehtipersiljaa |
1 tl | suolaa |
½ tl | mustapippuria |
Sieni-kaalipaistos: | |
300 g | valkokaalia |
200 g | herkkusieniä |
1 rkl | öljyä |
1 | omena |
½ rku | korianteria tai lehtipersiljaa |
½ tl | suolaa |
Kastike: | |
200 g | ranskankermaa |
1 | lime |