Back to Top

Glögi-piparijuustokakku

people

10

annosta

timelapse

30 +

min

180

min

shopping_basket

10

ainekset

Ohje

Murskaa piparkakut ja lisää joukkoon sulatettu voi. Taputtele seos tiiviisti irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohjalle leivinpaperin päälle. Nosta pohja jääkaappiin.

Laita täytteen liivatelehdet kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon pehmennetty tuorejuusto. Sulata valkosuklaa mikrossa ja lisää seokseen voimakkaasti sekoittaen. Murskaa piparkakut käsin ja lisää massan joukkoon.

Kuumenna glögi kiehuvaksi pienessä kattilassa ja lisää liivatelehdet. Kaada seos täytteen joukkoon. Kaada täyte piparkakkupohjan päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia.

Valmista kiille laittamalla liivatteet kylmään veteen 5 minuutin ajaksi. Kuumenna 1/2 dl glögiä kiehuvaksi ja sulata lisää liivatelehdet. Lisää joukkoon loppu kylmä glögi ja kaada varovasti lusikan kautta kakun pinnalle. Anna hyytyä jääkaapissa n. 1-2 tuntia.

HalpaHalli Facebookissa HalpaHalli Instagramissa  HalpaHalli Youtubessa  HalpaHalli Twitterissä  HalpaHalli LinkedInissä
Henkilöä

Ainekset

Pohja:
150 g piparkakkuja
50 g voita
Täyte:
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
400 g tuorejuustoa
120 g valkosuklaata raasteena (Panda)
½ dl glögiä
100 g pipareita murskattuna
Pinta:
3 dl glögiä
3 liivatelehteä
Koristeluun:
25 g valkosuklaata
50 g piparkakkuja
Lumihiutale strösseliä

Valmista näillä

Kokeile myös

Kuningatar-jäätelöpuikot

Lue

Mansikka-feta-vihersalaatti

Lue

Köyhät ritarit sitruunamelissa-marjasalaatilla

Lue
HalpaHalli Facebookissa HalpaHalli Instagramissa  HalpaHalli Youtubessa  HalpaHalli Twitterissä  HalpaHalli LinkedInissä