1. Aloita valmistamalla kimchi
Kiehauta vesi ja suola, anna jäähtyä hetki.
Leikkaa kaali suikaleiksi. Kaada suolavesi kaalin päälle ja anna tekeytyä noin 10 min.
Sekoita välillä.
Siivilöi ja huuhtele kaali.
Hienonna chili ja valkosipulinkynsi. Viipaloi retiisit ohuiksi. Palko kevätsipulin varret noin
1cm paloiksi. Sekoita kaikki mausteet joukkoon ja lisää vielä kaali. Anna maustua
jääkaapissa vähintään puoli tuntia.
2. Valmista aioli
Hienonna valkosipulinkynnet mahdollisimman pieneksi.
Sekoita kaikki ainekset ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 30min.
3. Kuumenna pannulla öljy ja ruskista lihat, lisää joukkoon inkivääri ja soijakastike, sekä
fariinisokeri. Paista kunnes lihat ovat saaneet nätin värin pintaan sekä ovat tahmeita.
4. Lämmitä/paista patonki. Halkaise patongit ja voitele leikkauspinnat aiolilla.
5. Levitä kimchi patongeille ja päälle ohueksi viipaloidut kurkut. Viimeistele korianterilla ja
pieneksi pilkotulla chilillä.
Patonki | |
300 g | porsaan fileesuikaleita |
1 rkl | inkivääriä raastettuna |
2 kpl | keskikokoisia patonkeja |
öljyä paistamiseen | |
3 rkl | soijakastiketta |
2 rkl | fariinisokeria |
100 g | kurkkua |
1 rku | korianteria |
½ | punainen chili |
Kimchi | |
n. 250 g | kiinankaalia |
5-6 dl | vettä |
1,5 rkl | merisuolaa |
1 | valkosipulinkynsi |
1 rkl | chilitahnaa (tai 1 punainen chili ja 1 rkl tomaattisosetta) |
2 tl | sokeria |
2 tl | valkoviinietikkaa |
50 g | retiisejä |
3 | kevätsipulinvartta |
Aioli | |
3 dl | majoneesia |
1 tl | sokeria |
½ tl | suolaa |
1 rkl | valkoviinietikkaa |
1 rkl | sitruunamehua |
2 | valkosipulinkynttä |