Back to Top
Läpi sivuston - Mobiilikuvasto

Korealainen herkkupatonki 2kpl

 

1. Aloita valmistamalla kimchi
Kiehauta vesi ja suola, anna jäähtyä hetki.
Leikkaa kaali suikaleiksi. Kaada suolavesi kaalin päälle ja anna tekeytyä noin 10 min.
Sekoita välillä.
Siivilöi ja huuhtele kaali.
Hienonna chili ja valkosipulinkynsi. Viipaloi retiisit ohuiksi. Palko kevätsipulin varret noin
1cm paloiksi. Sekoita kaikki mausteet joukkoon ja lisää vielä kaali. Anna maustua
jääkaapissa vähintään puoli tuntia.

2. Valmista aioli
Hienonna valkosipulinkynnet mahdollisimman pieneksi.
Sekoita kaikki ainekset ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 30min.

3. Kuumenna pannulla öljy ja ruskista lihat, lisää joukkoon inkivääri ja soijakastike, sekä
fariinisokeri. Paista kunnes lihat ovat saaneet nätin värin pintaan sekä ovat tahmeita.

4. Lämmitä/paista patonki. Halkaise patongit ja voitele leikkauspinnat aiolilla.

5. Levitä kimchi patongeille ja päälle ohueksi viipaloidut kurkut. Viimeistele korianterilla ja
pieneksi pilkotulla chilillä.

 

HalpaHalli Facebookissa HalpaHalli Instagramissa  HalpaHalli Youtubessa  HalpaHalli Twitterissä  HalpaHalli LinkedInissä
-Henkilöä+

Ainekset

Patonki
300 g porsaan fileesuikaleita
1 rkl inkivääriä raastettuna
2 kpl keskikokoisia patonkeja
  öljyä paistamiseen
3 rkl soijakastiketta
2 rkl fariinisokeria
100 g kurkkua
1 rku korianteria
½ punainen chili
Kimchi
n. 250 g kiinankaalia
5-6 dl vettä
1,5 rkl merisuolaa
1 valkosipulinkynsi
1 rkl chilitahnaa (tai 1 punainen chili ja 1 rkl tomaattisosetta)
2 tl sokeria
2 tl valkoviinietikkaa
50 g retiisejä
3 kevätsipulinvartta
Aioli
3 dl majoneesia
1 tl sokeria
½ tl suolaa
1 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl sitruunamehua
2 valkosipulinkynttä

Kokeile myös

 

Pikaiset possupitat

Lue
 

Suklaiset banaaniletut Hyvin kaakaojuomasta

Lue
 

Lindströmin kalapihvi ja bulgursalaattia

Lue
HalpaHalli Facebookissa HalpaHalli Instagramissa  HalpaHalli Youtubessa  HalpaHalli Twitterissä  HalpaHalli LinkedInissä