Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna.
Lisää jauhot vähitellen. Alusta taikina vaivaten.
Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan.
Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, vaivaa taikinasta ilmakuplat pois.
Leivo taikinasta paksu pötkö ja jaa se 20-30 osaan. Pyörittele paloista pullia.
Kohota pullat kaksinkertaisiksi, voitele ne munalla ja koristele raesokerilla ennen paistamista.
Paista pullat n. 225-asteisen uunin keskitasolla 5-10 min.
Halkaise hieman jäähtyneet pullat keskeltä kahtia hillotäytettä varten, ja laita pullan väliin
vadelmahilloa ja kermarahkaa (vatkaa sitä varten kerma vaahdoksi, lisää rahka ja sokerit).
Taikina: | |
5 dl | maitoa |
50 g | hiivaa |
1-2 tl | suolaa |
2 dl | sokeria |
1 rkl | kardemummaa |
1 | muna |
n. 15 dl | vehnäjauhoja |
n. 150 g | voita |
Hillotäyte: | |
2 dl | kuohukermaa |
½-1 dl | sokeria |
1 rkl | vaniljasokeria |
2 dl | rahkaa |
2 dl | vadelmahilloa |