Back to Top
Läpi sivuston - Mobiilikuvasto

Laskiaispullat

people

20-30

kpl

timelapse

20 +

min

5

min

shopping_basket

12

ainekset

Ohje

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna.
Lisää jauhot vähitellen. Alusta taikina vaivaten.
Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan.

Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, vaivaa taikinasta ilmakuplat pois.
Leivo taikinasta paksu pötkö ja jaa se 20-30 osaan. Pyörittele paloista pullia.

Kohota pullat kaksinkertaisiksi, voitele ne munalla ja koristele raesokerilla ennen paistamista.
Paista pullat n. 225-asteisen uunin keskitasolla 5-10 min.

Halkaise hieman jäähtyneet pullat keskeltä kahtia hillotäytettä varten, ja laita pullan väliin
vadelmahilloa ja kermarahkaa (vatkaa sitä varten kerma vaahdoksi, lisää rahka ja sokerit).

HalpaHalli Facebookissa HalpaHalli Instagramissa  HalpaHalli Youtubessa  HalpaHalli Twitterissä  HalpaHalli LinkedInissä
Henkilöä

Ainekset

Taikina:
5 dl maitoa
50 g hiivaa
1-2 tl suolaa
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 muna
n. 15 dl vehnäjauhoja
n. 150 g voita
Hillotäyte:
2 dl kuohukermaa
½-1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 dl rahkaa
2 dl vadelmahilloa

Kokeile myös

 

Lohipyörykät tomaattikastikkeessa

Lue
 

Korealainen herkkupatonki

Lue
 

Tacot Artesaani-chorizolla ja uusilla perunoilla

Lue
HalpaHalli Facebookissa HalpaHalli Instagramissa  HalpaHalli Youtubessa  HalpaHalli Twitterissä  HalpaHalli LinkedInissä