Lipeäkalan valmistus: Lämmitä uuni 175 asteeseen. Laita kala nahkapuoli alaspäin uuninkestävään vuokaan. Käytä paistomittaria: lipeäkala on kypsää, kun sen lämpötila on 70 °C. Kaada kypsästä kalasta vuokaan kerääntynyt liemi pois.
Valkokastikkeen valmistus: Sulata voi kattilassa, lisää jauhot ja maito. Sekoita kastike tasaiseksi, anna kiehua hiljalleen jatkuvasti sekoittaen noin 5 minuuttia kunnes kastike saostuu. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.
Lisukkeet: Keitä perunat ja herneet. Paista pekoni rapsakaksi pannulla.Kokoa annokset ja aseta tarjolle.
| 1 - 1,5 kg | Hätälän lipeäkalaa |
| 200 g | pekonia |
perunoita |
|
| herneitä | |
| suolaa | |
| mauste- tai valkopippuria | |
| Valkokastike | |
| 25 g | voita |
| 25 g | vehnäjauhoja (n. ½ dl) |
| ½ l | maitoa |