Ohje
Valmista ensin täytteet maustumaan omiin astioihin jääkaappiin. Pilko sipulit ja lohet sekä lisää muut aineet. Leikkaa leivistä reunat pois ja siivuta vaakaviipaleiksi. Kostuta leipäkerrokset liemellä, jaa täyte väleihin haluamassasi järjestyksessä. Kääri kakku ensin tiukasti leivinpaperiin ja lopuksi tuorekelmuun ja muovipussiin. Nosta kevyt paino kakun päälle. Anna tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Tasoita kakun reunat lastalla. Päällystä kakku notkistetulla tuorejuustolla ja koristele haluamallasi tavalla.
1 pss | kokonaista tummaa vuokaleipää |
1 pss | kokonaista vaaleaa vuokaleipää |
n. 2 dl | vahvaa kasvis- tai kalalientä |
Päälle | |
n. 300 g tuorejuustoa, jonka voi varovasti notkistaa majoneesilla tai ranskankermalla | |
Koristeluun | |
esimerkiksi jättikatkaravunpyrstöjä, Hätälän kylmäsavulohisiivuja, tilliä, kirsikkatomaatteja. | |
Täyte 1 | |
1 | punasipuli |
200 g | Hätälän lämminsavulohta |
200 g | remoulade-kastiketta |
½ tl | chilijauhetta |
50 g (½ dl) | majoneesia |
½ tl | mustapippuria |
1/4 tl | valkopippuria |
1 rkl | ranskankermaa |
Täyte 2 | |
200 g | Hätälän kylmäsavulohisiivuja |
1 | punasipuli |
180 g | tuorejuustoa |
5 rkl | majoneesia |
2 tl | rosépippuria |