Herkullinen mansikkakakku kruunaa kesän juhlat. Tämä näyttävä kerrosherkku on todella helppo leipoa. Mansikkakakku rakentuu kerroksista, joiden väliin tulee täyteläistä mansikka-mascarponevaahtoa ja viipaloituja mansikoita. Kakku onnistuu myös kokemattomammalta leipurilta, sillä siihen ei tule pursotuksia tai koristeluita. Mansikkakakku viimeistellään tomusokerilla, syötävillä kukilla ja marjoilla.
1. Vatkaa kananmunat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, perunajauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe.
2. Siivilöi jauhoseos kananmunavaahtoon ja sekoita tasaiseksi nuolijalla nostellen.
3. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakku- tai irtopohjavuokaan (ø 20 cm). Paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Voit varmistaa kypsyyden vielä cocktailtikulla: kakku on kypsä, kun tikku jää kuivaksi. Anna jäähtyä vuoassaan.
4. Valmista täyte vaahdottamalla vispikerma kovaksi vaahdoksi. Pehmennä mascarpone kulhossa ja lisää joukkoon vaahdotettu vispikerma. Raasta valkosuklaa raastimen karkeimmalla terällä ja lisää vaahdon joukkoon.
5. Perkaa ja viipaloi mansikat. Säästä puolet mansikoista täytteeksi sellaisenaan ja lisää loput suoraan vaahdon joukkoon.
6. Kun kakku on jäähtynyt vähintään tunnin ajan, leikkaa kakkupohja neljään osaan. Nosta pohja tarjoiluastiaan ja kostuta se maidolla. Lisää pohjan päälle viipaloituja mansikoita ja neljäsosa täytteestä. Jatka, kunnes kaikki kerrokset ovat valmiita. Lisää loput täytteestä mansikkakakun päälle keoksi.
7. Koristele mansikkakakku kokonaisilla mansikoilla ja syötävillä kukilla. Viimeistele kakun pinta tomusokerilla.
Pohja: | |
4 kpl | kananmunaa |
2 dl | sokeria |
1 dl | vehnäjauhoja |
1 dl | perunajauhoja |
1 tl | vaniljasokeria |
2 tl | leivinjauhetta |
voita vuoan voiteluun | |
korppujauhoja | |
Täyte: | |
4 dl | vispikermaa |
250g | mascarponea (tai maustamatonta tuorejuustoa) |
150g | valkosuklaata raastettuna |
1 l | mansikoita |
Lisäksi: | |
0.5 l | mansikoita |
1.5 dl | kevytmaitoa kostutukseen |
koristeluun mansikoita, syötäviä kukkia ja tomusokeria |