Nopea Italialaistyylinen pizza

 

Kaada kulhoon 6dl lämmintä vettä ja liota siihen hiiva. Sekoita osa jauhoista vesi- hiivaliuokseen ja lisää sen jälkeen suola. Lisää loput jauhoista osissa samalla vaivaten. Jatka vaivaamista joko koneella noin 8-10min tai käsin noin 15min riittävän sitkon aikaansaamiseksi. Taikina on sopivaa silloin kun se alkaa irtoamaan kulhon reunoista.

Anna taikinan kohota kulhossa noin 30min peitettynä vedottomassa paikassa. Kaada tämän jälkeen taikina jauhotetulle leivonta alustalle ja muotoile taikinasta neljä sileää palloa. Jätä pallot pöydälle kohoamaan vielä noin 30 minuutiksi.

Laita uuni täydelle teholle ja laita pelti lämpenemään uunin alimmalle tasolle. Laita kiertoilmatoiminto päälle jos sellainen on.

Aloita taikinapallon työstäminen pizzaksi painelemalla pallon keskiosaa sormilla litteäksi. Käyttämällä hieman jauhoja vältyt taikinan tarttumiselta sormiin. Vältä litistämästä pizzapohjan reunoja jos haluat niiden kohoavan uunissa muhkeiksi. Alkulitistyksen jälkeen pizzapohjan voi nostaa ylös ilmaan ja antaa painovoiman venyttää pizzaa haluttuun kokoon. Pitele pizzaa yhdestä reunasta kerrallaan suojellen ulointa reunaa käden sisällä ja siirrä otetta koko ajan pizzaa kiertäen niin saat pohjasta pyöreän.

Aseta valmis pizzapohja leivinpaperin päälle ja aloita täyttäminen.

Levitä alimmaiseksi pohjalle tomaattimurskaa. Lisää hieman juustoraastetta, puolitetut kirsikkatomaatit, pesto sekä mozzarellaa.

Ota uuninpelti uunista ja vedä pizza leivinpapereineen kuumalle uuninpellille. Paista uunin alimmalla tasolla kunnes reunat saavat kauniin värin. Pizzan tultua uunista lisää ilmakuivattua kinkkua sekä rucolaa. Halutessasi voit laittaa ilmakuivatun kinkun myös pizzan päälle ennen paistamista.

Pizzan täytteitä valittaessa vain mielikuvitus on rajana. Mahdolliset ylimääräiset taikinapallot voi pakastaa odottamaan seuraavaa pizzapäivää. Ota tällöin taikinapallot sulamaan pari tuntia ennen paistoa.

HalpaHalli Facebookissa HalpaHalli Instagramissa  HalpaHalli Youtubessa  HalpaHalli Twitterissä  HalpaHalli LinkedInissä
-Henkilöä+

Ainekset (4kpl pizzapohjaan)

6 dl vettä
n. 15 dl Hungry Chef pizzajauhoja tai muuta 00 jauhoa
4 tl

suolaa

1 pkt (50g) hiivaa tai 1pss kuivahiivaa
Täyte-ehdotus
tomaattimurska
juustoraaste
kirsikkatomaatteja
pestoa
mozzarellaa
ilmakuivattua kinkkua
rucolaa

Kokeile myös

 

Valio Mökkikakku

Lue
 

Atria Kassleria ja grillattua kurkkua

Lue
 

Arla grillattu perunasalaatti

Lue
HalpaHalli Facebookissa HalpaHalli Instagramissa  HalpaHalli Youtubessa  HalpaHalli Twitterissä  HalpaHalli LinkedInissä