- Laita pasta/spagetti valmistumaan (keitä pasta runsaassa, hyvin suolatussa vedessä)
- lisää paistinpannulle tilkka oliiviöljyä, pilko joukkoon pekoni ja pieneksi silputtu sipuli.Paista hetki ja lisää joukkoon hienonnetut valkosipulinkynnet. Paista kunnes pekoni on saanut kauniin värin ja rapsakan pinnan.
- Sekoita keskenään kananmunat ja raastettu juusto.
- Kun pasta on keitetty ohjeen mukaan, ota 2-3dl pastan keitinvettä talteen, valuta loput.
- Lisää pasta pekonin joukkoon pannulle (levy pitää tässä vaiheessa olla kiinni, mutta pannu kuitenkin lämmin). Sekoita joukkoon muna/juusto sekoitus. Lisää pastan keitinvettä joukkoon samalla sekoittaen, niin paljon että koostumuksesta tulee sopivan ”kermainen”.
- Viimeistele tilkalla oliiviöljyä, mustapippurilla ja basilikanlehdillä.
-Henkilöä+
Ainekset
| Patonki | |
| 400 g | pastaa / spagettia |
| 200-300 g | pekonia (oman maun mukaan) |
| 2,5 dl | pecorino tai parmesan juustoa raastettuna |
| 6 kpl | kananmunia (4 keltuaista 2 kokonaista) |
| 1 kpl | pienehkö sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| oliiviöljyä | |
| suolaa | |
| mustapippuria | |
| basilikaa | |




