Ruskista jauheliha öljyssä paistinpannulla. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit ja lisää pannulle. Kuori punajuuret ja raasta raastimen karkeimmalla terällä. Lisää punajuuriraaste paistinpannulle ja kypsennä, kunnes punajuuri on pehmeää. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää lihaliemikuutiot. Lisää lihaliemi paistinpannulle. Mausta hienonnetulla timjamilla ja mustapippurilla.
Valmista juustokastike. Sulata voi kattilassa. Lisää vehnäjauhot ja anna seoksen kiehua hetki, älä ruskista. Lisää kattilaan maito koko ajan vispilällä sekoittaen. Kuumenna kastike kiehuvaksi ja keitä hiljalleen muutama minuutti. Lisää joukkoon juustoraaste ja mausta suolalla.
Voitele suorakaiteen muotoinen uunivuoka (noin 25 x 30 cm) ja lisää pohjalle neljännes punajuuri-jauhelihakastikkeesta. Lisää päälle kolme lasagnelevyä ja sitten juustokastiketta. Lisää sitten taas punajuuri-jauhelihakastiketta ja jatka kokoamista, kunnes kaikki lasagnelevyt on käytetty. Päällimmäiseksi jää loput juustokastikkeesta.
Paista punajuuri-jauhelihalasagnea 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.
12 | lasagnelevyä |
Punajuuri-jauhelihakastike | |
400 g | Atria Perhetilan Nauta jauheliha 15% |
2 rkl | öljyä |
2 | sipulia |
3-4 | valkosipulinkynttä |
800 g | punajuuria |
3 dl | vettä |
2 | lihaliemikuutiota |
2 rkl | hunajaa |
½ rku | timjamia |
1 tl | mustapippuria rouhittuna |
Voitelu | |
1 rkl | voita |
Juustokastike | |
50 g | voita |
3 rkl | vehnäjauhoja |
7 dl | kevytmaitoa |
150 g | juustoraastetta (emmental) |
½ tl | suolaa |