Back to Top

Punajuuri-jauhelihalasagne

people

4-6

annosta

timelapse

25 +

min

50

min

shopping_basket

16

ainekset

Ohje

Ruskista jauheliha öljyssä paistinpannulla. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit ja lisää pannulle. Kuori punajuuret ja raasta raastimen karkeimmalla terällä. Lisää punajuuriraaste paistinpannulle ja kypsennä, kunnes punajuuri on pehmeää. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää lihaliemikuutiot. Lisää lihaliemi paistinpannulle. Mausta hienonnetulla timjamilla ja mustapippurilla.

Valmista juustokastike. Sulata voi kattilassa. Lisää vehnäjauhot ja anna seoksen kiehua hetki, älä ruskista. Lisää kattilaan maito koko ajan vispilällä sekoittaen. Kuumenna kastike kiehuvaksi ja keitä hiljalleen muutama minuutti. Lisää joukkoon juustoraaste ja mausta suolalla.

Voitele suorakaiteen muotoinen uunivuoka (noin 25 x 30 cm) ja lisää pohjalle neljännes punajuuri-jauhelihakastikkeesta. Lisää päälle kolme lasagnelevyä ja sitten juustokastiketta. Lisää sitten taas punajuuri-jauhelihakastiketta ja jatka kokoamista, kunnes kaikki lasagnelevyt on käytetty. Päällimmäiseksi jää loput juustokastikkeesta.

Paista punajuuri-jauhelihalasagnea 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.

HalpaHalli Facebookissa HalpaHalli Instagramissa  HalpaHalli Youtubessa  HalpaHalli Twitterissä  HalpaHalli LinkedInissä
Henkilöä

Ainekset

12 lasagnelevyä
Punajuuri-jauhelihakastike
400 g Atria Perhetilan Nauta jauheliha 15%
2 rkl öljyä
2 sipulia
3-4 valkosipulinkynttä
800 g punajuuria
3 dl vettä
2 lihaliemikuutiota
2 rkl hunajaa
½ rku timjamia
1 tl mustapippuria rouhittuna
Voitelu
1 rkl voita
Juustokastike
50 g voita
3 rkl vehnäjauhoja
7 dl kevytmaitoa
150 g juustoraastetta (emmental)
½ tl suolaa

Valmista näillä

Kokeile myös

Kuningatar-jäätelöpuikot

Lue

Mansikka-feta-vihersalaatti

Lue

Köyhät ritarit sitruunamelissa-marjasalaatilla

Lue
HalpaHalli Facebookissa HalpaHalli Instagramissa  HalpaHalli Youtubessa  HalpaHalli Twitterissä  HalpaHalli LinkedInissä