Aloita kuorimalla perunat, punajuuret, porkkanat ja sipuli. Leikkaa kaikki kasvikset samankokoisiksi paloiksi (5 cm x 2 cm), ja nosta ne uunipellille leivinpaperin päälle. Lisää kasvisten päälle timjamin oksat, hunaja, öljy, suola ja pippuri. Sekoita hieman, jotta mausteet sekoittuvat kasviksiin. Paahda kasviksia 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Sekoita keskenään lohen päälle tuleva mausteseos: sinappi, hienonnettu timjami, hunaja, suola ja pippuri.
Ota kasvikset uunista 15 minuutin kuluttua ja nosta lohi pellille kasvisten keskelle. Levitä lohen päälle mausteseos ja nosta pelti takaisin uuniin. Jatka paistamista 20 minuuttia, tai kunnes lohi on kypsää.
Tarjoa sinappinen lohi ja paahdetut kasvikset suoraan pelliltä!
500 g | lohifileetä |
2 rkl | karkeaa dijoninsinappia |
1 rkl | timjamia |
1 rkl | hunajaa |
½ tl | suolaa |
½ tl | mustapippuria |
Paahdetut kasvikset | |
4 | perunaa |
3 | punajuurta |
3 | porkkanaa |
1 | sipuli |
3-5 oksaa | timjamia |
1 rkl | hunajaa |
1 rkl | rypsiöljyä |
½ tl | suolaa |
½ tl | mustapippuria |