Sitruunagraavilohi ja sitruuna-tillikastike

people

10

annosta

timelapse

15 +

min

1

vrk

shopping_basket

10

ainekset

Ohje

Huuhtele ruodoton filee tarvittaessa kylmällä vedellä ja pyyhi kuivaksi talouspaperilla. Poista tarvittaessa jäljelle jääneet ruodot.

Valmista makusuola mittaamalla kaikki ainekset mortteliin tilliä lukuun ottamatta. Hiero aineksia keskenään, kunnes merisuola on hajonnut hieman pienemmiksi rakeiksi. Lisää lopuksi joukkoon hienonnettu tilli.

Levitä puolet makusuolasta leivinpaperin päälle ja nosta lohifilee nahkapuoli alaspäin. Lisää loput makusuolasta lohifileen pinnalle. Kääri lohifilee tiukkaan pakettiin leivinpaperin sisään. Voit nostaa fileen isoon pakastepussiin tai käyttää ympärillä alumiinifoliota. Nosta hyvin paketoitu lohifilee esimerkiksi tarjottimelle ja sitten jääkaappiin. Käännä paketoitu lohifilee ylösalaisin 12 tunnin kuluttua ja anna maustua vielä toiset 12 tuntia.

Ota graavattu lohifilee jääkaapista ja pyyhi se tarvittaessa kuivaksi talouspaperilla. Leikkaa fileestä terävällä veitsellä viistosti ohuita siivuja. Ripottele halutessasi päälle vielä tuoretta silputtua tilliä.

Valmista kastike sekoittamalla kulhossa sinappi, sitruunamehu, sokeri, suola ja rypsiöljy. Raasta joukkoon sitruunankuori ja lisää hienonnettu tilli.

HalpaHalli Facebookissa HalpaHalli Instagramissa  HalpaHalli Youtubessa  HalpaHalli Twitterissä  HalpaHalli LinkedInissä
Henkilöä

Ainekset

0,8 - 1 kg lohifilee
Makusuola:
3 rkl merisuolaa
1 tl sokeria
1 sitruunankuori raastettuna
1/8 tl valkopippuria
2 rkl hienonnettua tilliä
Sitruuna-tillikastike:
1 dl sinappia
3 rkl sitruunamehua
3 rkl sokeria
½ tl suolaa
2 dl rypsiöljyä
1 sitruunankuori raastettuna
1-2 rkl hienonnettua tilliä

Kokeile myös

 

Valio Mökkikakku

Lue
 

Atria Kassleria ja grillattua kurkkua

Lue
 

Arla grillattu perunasalaatti

Lue
HalpaHalli Facebookissa HalpaHalli Instagramissa  HalpaHalli Youtubessa  HalpaHalli Twitterissä  HalpaHalli LinkedInissä