Perinteinen kinkun kuorrutus
Ohje:
- Poista kamara kinkun päältä.
- Aloita kinkun kuorrutus voitelemalla se ensin sinapilla ja ripottele sen jälkeen pinnalle korppujauhoja.
- Paina halutessasi kokonaisia neilikoita kinkkuun.
- Kuorruta kinkkua 250 asteessa noin 10 min, tai kunnes pinta on kauniin kullanruskea
Pekonirosolli
Ohje:
- Paahda pekoni rapeaksi 150 aseteisessa uunissa leivinpaperilla vuoratun pellin päällä, noin 20 minuuttia.
- Nostele pekonit talouspaperille hetkeksi kuivumaan.
- Kuori ja poista omenoista siemenkodat.
- Leikkaa kaikki ainekset pekonia lukuun ottamatta kuutioiksi.
- Murskaa pekoni käsin tai leikkaa veitsellä pieneksi.
- Sekoita kaikki ainekset keskenään ja nauti!
Tarjoile kinkku ja rosolli yhdessä Kokkikartanon lanttu-, porkkana- ja perunalaatikoiden kanssa.
Ainekset
KINKUN KUORRUTUS | |
Joulukinkku | |
Sinappia | |
Korppujauhoja | |
Neilikoita | |
PEKONIROSOLLI | |
1pkt | Herra Snellmanin Kunnon pekonia |
4kpl | Kypsää punajuurta |
2kpl | Maustekurkkua |
1kpl | Sipuli |
2kpl | Omenaa |
LISÄKSI | |
Kokkikartanon lanttulaatikko | |
Kokkikartanon porkkanalaatikko | |
Kokkikartanon perunalaatikko |