Perinteinen kinkun kuorrutus
Ohje:
- Poista kamara kinkun päältä.
- Aloita kinkun kuorrutus voitelemalla se ensin sinapilla ja ripottele sen jälkeen pinnalle korppujauhoja.
- Paina halutessasi kokonaisia neilikoita kinkkuun.
- Kuorruta kinkkua 250 asteessa noin 10 min, tai kunnes pinta on kauniin kullanruskea
Pekonirosolli
Ohje:
- Paahda pekoni rapeaksi 150 aseteisessa uunissa leivinpaperilla vuoratun pellin päällä, noin 20 minuuttia.
- Nostele pekonit talouspaperille hetkeksi kuivumaan.
- Kuori ja poista omenoista siemenkodat.
- Leikkaa kaikki ainekset pekonia lukuun ottamatta kuutioiksi.
- Murskaa pekoni käsin tai leikkaa veitsellä pieneksi.
- Sekoita kaikki ainekset keskenään ja nauti!
Tarjoile kinkku ja rosolli yhdessä Kokkikartanon lanttu-, porkkana- ja perunalaatikoiden kanssa.
Ainekset
| KINKUN KUORRUTUS | |
| Joulukinkku | |
| Sinappia | |
| Korppujauhoja | |
| Neilikoita | |
| PEKONIROSOLLI | |
| 1pkt | Herra Snellmanin Kunnon pekonia |
| 4kpl | Kypsää punajuurta |
| 2kpl | Maustekurkkua |
| 1kpl | Sipuli |
| 2kpl | Omenaa |
| LISÄKSI | |
| Kokkikartanon lanttulaatikko | |
| Kokkikartanon porkkanalaatikko | |
| Kokkikartanon perunalaatikko | |




