Uunissa suussa sulavan meheväksi hautuva karjalanpaisti on tuttu monista juhlista, mutta se on myös erinomainen arkiruoka. Pitkän kypsennysajan vuoksi karjalanpaistin valmistaminen kannattaa aloittaa hyvissä ajoin.
Karjalanpaistin resepti on sinänsä yksinkertainen ja pääosassa onkin hyvä liha. Tämä Snellmanin karjalainpaistiohje sisältää vain kuusi ainesosaa ja maistuu varmasti koko perheelle!
Ohje:
Ruskista karjalanpaistilihojen pinta nopeasti kuumassa pannussa.
Paloittele porkkanat ja sipuli.
Laita lihat, vihannekset, laakerinlehdet, pippurit ja suola pataan ja peitä kuumennetulla vedellä.
Kypsennä karjalanpaistia uunissa 150 asteessa kunnes liha on mureaa, noin 3-4 tuntia. Lisää vettä tarvittaessa.
Tarjoile suussa sulavan mureaksi hautunut karjalanpaisti esimerkiksi perunamuussin kanssa.