Possun sisäfilee ja pippurikastike ovat sellainen yhdistelmä, joka ei tuota pettymystä. Tämän annoksen tuo pöytään mielellään kerta toisensa jälkeen. Porsaan sisäfilee pekonikääreessä pippurikastikkeen kera sopii myös juhlaviin hetkiin.
Ohje:
- Nosta filee huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta.
- Laita pieneen kattilaan voi, siirappi, suola ja provencen-yrttieseos, kiehauta.
- Sivele seosta fileen pinnalle.
- Kääri pekonisuikaleet fileen ympärille siten, että pekonin saumakohdat jäävät fileen alle.
- Kypsennä 150-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila näyttää 74 °C.
- Anna tekeytyä hetken ja leikkaa viipaleiksi.
Kastikeohje:
- Mittaa kattilaan kylmä vesi ja jauhot.
- Vispaa tasaiseksi ja lisää kerma.
- Anna kiehua hiljalleen 2 - 3 min koko ajan sekottaen, lisää lihaliemikuutio, soija, pippurit ja siirappi.
- Anna porista hetken miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen.
- Lisää lopuksi voinokare.
Maa-artisokkaohje:
- Kuori ja halkaise maa-artisokat.
- Laita ne leikkuupinta ylöspäin paistoastiaan.
- Sekoita mausteet ja öljy.
- Valele maa-artisokat.
- Paista uunissa 200 asteessa noin 15 min.
Ainekset
| PORSAAN SISÄFILEE PEKONIKÄÄREESSÄ | |
| 700g | Snellman Maatiaispossun sisäfilee |
| 2tl | Suolaa |
| 3tl | Provencen yrttiseosta |
| 2rkl | Voita |
| 2rkl | Siirappia |
| 150g | Pekonia |
| KERMAINEN ROSEEPIPPURIKASTIKE | |
| 2dl | Vettä |
| 2rkl | Maizenajauhoja |
| 2dl | Kermaa |
| 1 | Lihaliemikuutio |
| 1/2dl | Soijakastiketta |
| 1rkl | Siirappia |
| Kokonaisia roseepippureita | |
| Nokare voita | |
| PAAHDETUT MAA-ARTISOKAT | |
| 4kpl | Maa-artisokkaa (per ruokailija) |
| Öljyä | |
| Chili-suklaamausteseosta | |
| Ripaus suolaa | |




