Snellman ribsit grillissä ja pekoni-parsakaalisalaatti
Grillikausi jatkuu kuumempana kuin koskaan. Tässä reseptissä keskipisteenä toimii Snellmanin Maatiaispossun spare ribsit. Pitkään ja hartaasti grillatut ribsit nautitaan rapean pekoni-parsakaalisalaatin kera.
Ohje:
- Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen valmistusta.
- Aseta liha uunivuokaan lihapuoli ylöspäin. Kypsennä 140 asteessa noin kaksi tuntia.
- Ribsit ovat valmiita, kun liha irtoaa helposti luista.
- Grillaa ribseihin kaunis väri, voit halutessasi tässä kohtaa sutia pintaan lisää BBQ-kastiketta.
- Leikkaa ribsit annospaloiksi.
- Hienonna pekoni ja paista se rapeaksi. Siirrä hetkeksi siivilään valumaan ja jäähtymään.
- Leikkaa nippusipuli ohuiksi renkaiksi ja parsakaali suupalan kokoisiksi kukinnoiksi. Leikkaa parsaaalin varsi pieniksi paloiksi.
- Sekoita majoneesi, sitruunan mehu ja sinappi keskenään.
- Laita kaikki salaatin ainekset kulhoon ja sekoita hyvin. Anna tekeytyä jääkaapissa hetki ennen tarjoilua.
Ainekset
| 1pkt | Snellman Maatiaispossun spare ribsejä (800g) |
| BBQ-kastiketta | |
| 1pkt | Snellman Kunnon pekonia (150g) |
| 1-2kpl | Punaista nippusipulia |
| 1kpl | Parsakaali (n. 400g) |
| 1dl | Rusinoita |
| 1,5dl | Majoneesia |
| 1rkl | Sitruunan mehua |
| 1tl | Dijon-sinappia |
| Suolaa | |
| Mustapippuria |




