Pese perunat huolella ja laita ne uunivuokaan. Murskaa joukkoon valkosipulinkynnet ja lisää joukkoon muutama rosmariinin oksa. Lisää päälle oliiviöljy ja suola. Pyörittele perunoita hieman öljyssä. Paista perunoita 200-asteisessa uunissa perunoiden koosta riippuen noin 45 – 60 min.
Valmista täyte vaahdottamalla ranskankerma. Hienonna kylmäsavulohi, punasipuli sekä tilli ja sekoita ne vaahdotetun ranskankerman joukkoon. Mausta tahna sitruunamehulla, suolalla ja mustapippurilla.
Tee kypsiin perunoihin ristiviilto ja purista perunan sisusta vähän esiin. Tarjoa uuniperunat kylmäsavulohitahnan kanssa.
1 kg | uuniperunaa esim. Rosamunda |
5 kpl | valkosipulinkynttä |
3 | rosmariinin oksaa |
3 rkl | oliiviöljyä |
1 tl | suolaa |
Kylmäsavulohitahna: | |
200 g | ranskankermaa |
200 g | kylmäsavulohta |
½ kpl | sipulia |
½ rku | tilliä |
1 rkl | sitruunamehua |
½ tl | suolaa |
½ tl | mustapippuria |