Valio helppo herukkapiiras
Kirpakka herukkapiiras valmistetaan galetten tyyliin pellillä. Ohut ja rapea pohja täyttyy makealla vaniljakreemillä sekä erivärisillä herukoilla. Piiraan reunaa rapeuttaa ja makeuttaa klassinen raesokeri.
Ohje:
- Nypi voi ja kuivat ainekset tasaiseksi murumaiseksi seokseksi. Sekoita joukkoon vesi ja painele tasaiseksi. Anna taikinan levätä jääkaapissa kelmutettuna puolisen tuntia.
- Kauli taikina leivinpaperilla muutaman millin paksuiseksi levyksi.
- Levitä vaniljakreemi taikinalevylle, jätä n. 3 cm reunoista tyhjäksi. Lisää kreemin päälle marjat.
- Taittele reunat täytteen päälle. Voitele reunat kananmunalla ja ripottele reunoille raesokeria.
- Paista uunin alatasolla 225 asteessa 20 min.
Ainekset
| POHJA | |
| 100g | Valio voita |
| 3dl | Vehnäjauhoja |
| 2rkl | Sokeria |
| 1tl | Leivinjauhetta |
| ½tl | Kardemummaa |
| 2rkl | Kylmää vettä |
| TÄYTE | |
| 200g | Valio vaniljakreemiä |
| 200g | Herukoita |
| LISÄKSI | |
| 1kpl | Kananmunaa voiteluun |
| 1½rkl | Raesokeria |




