Back to Top

Valio helppo kantarellipiirakka

 

 

Mitä tehdä pienestä kantarellisaaliista? Jos sienikorin pohjalle löytyy vain pieni saalis, ei hätä ole tämän näköinen. Tee kantarellipiirakka valmiista kantarellikastikkeesta ja koristele pinta voissa paistetuilla kantarelleilla. Herkullista! 

Ohje: 

  • Leikkaa voi kuutioiksi. Nypi joukkoon jauhot, juustoraaste ja timjami.
  • Painele seos piirakkavuoan (ø n. 25 cm) pohjalle ja reunoille. Laita päälle tiiviisti leivinpaperi ja esipaista pohjaa 200 asteessa 10 min.
  • Sekoita kantarellikastike, crème fraîche ja munat.
  • Suikaloi sipuli ja levitä esipaistetun pohjan päälle (halutessasi voit kuullottaa sipulin). Ripota sipuleille suola ja päälle juustoraaste. Kaada kastike-munaseosvuokaan.
  • Paista uunin keskiosassa tasalämmöllä 175 asteessa n. 45 min. Anna piirakan jäähtyä hyvin ennen tarjoilua.
  • Juuri ennen tarjoilua paista kantarellit voissa ja koristele niillä piirakan pinta. Viimeistele tuoreilla yrteillä.
HalpaHalli Facebookissa HalpaHalli Instagramissa  HalpaHalli Youtubessa  HalpaHalli Twitterissä  HalpaHalli LinkedInissä
10 palaa

Ainekset

Pohja
100 g Valio voita
2½ dl sämpyläjauhoja
1 dl Valio Juustomestarin cheddar raastetta
1-2 tl kuivattua timjamia
   
Täyte
2 prk (á 3 dl) Valio kermaista kantarellikastiketta
1 prk (150 g) Valio crème fraîchea
3 isoa kananmunaa
1 iso sipuli
½ tl suolaa
2 dl Valio Juustomestarin cheddar raastetta
   
Pinnalle
1 dl kantarelleja
25 g Valio voita
  tuoreita yrttejä, esim. timjamia tai ruohosipulia

Kokeile myös

 

Valio Mökkikakku

Lue
 

Atria Kassleria ja grillattua kurkkua

Lue
 

Arla grillattu perunasalaatti

Lue
HalpaHalli Facebookissa HalpaHalli Instagramissa  HalpaHalli Youtubessa  HalpaHalli Twitterissä  HalpaHalli LinkedInissä