Mitä tehdä pienestä kantarellisaaliista? Jos sienikorin pohjalle löytyy vain pieni saalis, ei hätä ole tämän näköinen. Tee kantarellipiirakka valmiista kantarellikastikkeesta ja koristele pinta voissa paistetuilla kantarelleilla. Herkullista!
Ohje:
- Leikkaa voi kuutioiksi. Nypi joukkoon jauhot, juustoraaste ja timjami.
- Painele seos piirakkavuoan (ø n. 25 cm) pohjalle ja reunoille. Laita päälle tiiviisti leivinpaperi ja esipaista pohjaa 200 asteessa 10 min.
- Sekoita kantarellikastike, crème fraîche ja munat.
- Suikaloi sipuli ja levitä esipaistetun pohjan päälle (halutessasi voit kuullottaa sipulin). Ripota sipuleille suola ja päälle juustoraaste. Kaada kastike-munaseosvuokaan.
- Paista uunin keskiosassa tasalämmöllä 175 asteessa n. 45 min. Anna piirakan jäähtyä hyvin ennen tarjoilua.
- Juuri ennen tarjoilua paista kantarellit voissa ja koristele niillä piirakan pinta. Viimeistele tuoreilla yrteillä.
10 palaa
Ainekset
| Pohja | |
| 100 g | Valio voita |
| 2½ dl | sämpyläjauhoja |
| 1 dl | Valio Juustomestarin cheddar raastetta |
| 1-2 tl | kuivattua timjamia |
| Täyte | |
| 2 prk (á 3 dl) | Valio kermaista kantarellikastiketta |
| 1 prk (150 g) | Valio crème fraîchea |
| 3 isoa | kananmunaa |
| 1 iso | sipuli |
| ½ tl | suolaa |
| 2 dl | Valio Juustomestarin cheddar raastetta |
| Pinnalle | |
| 1 dl | kantarelleja |
| 25 g | Valio voita |
| tuoreita yrttejä, esim. timjamia tai ruohosipulia | |




