Mitä tehdä pienestä kantarellisaaliista? Jos sienikorin pohjalle löytyy vain pieni saalis, ei hätä ole tämän näköinen. Tee kantarellipiirakka valmiista kantarellikastikkeesta ja koristele pinta voissa paistetuilla kantarelleilla. Herkullista!
Ohje:
Leikkaa voi kuutioiksi. Nypi joukkoon jauhot, juustoraaste ja timjami.
Painele seos piirakkavuoan (ø n. 25 cm) pohjalle ja reunoille. Laita päälle tiiviisti leivinpaperi ja esipaista pohjaa 200 asteessa 10 min.
Sekoita kantarellikastike, crème fraîche ja munat.
Suikaloi sipuli ja levitä esipaistetun pohjan päälle (halutessasi voit kuullottaa sipulin). Ripota sipuleille suola ja päälle juustoraaste. Kaada kastike-munaseosvuokaan.
Paista uunin keskiosassa tasalämmöllä 175 asteessa n. 45 min. Anna piirakan jäähtyä hyvin ennen tarjoilua.
Juuri ennen tarjoilua paista kantarellit voissa ja koristele niillä piirakan pinta. Viimeistele tuoreilla yrteillä.