Back to Top

Valio Helppo mansikkakakku

 

  • Tee kaksi pohjalevyä sarjatyönä, yksi kerrallaan (vatkainta ja kulhoa ei tarvitse pestä välillä). Vaahdota munat ja sokeri. Siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina uunipannulle leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa noin 8 min. Kumoa jäähtymään sokeroidulle leivinpaperille.
  • Valmista täyte vaahdottamalla kerma. Lisää joukkoon rahka ja sokerit. Käytä puolet täytteeksi ja loput kuorrutukseen.
  • Leikkaa pohjat kahteen osaan, saat neljä suorakaidetta. Kostuta pohjalevyt. Kokoa kerrokset levittämällä pohjalle kerma-rahkaseosta ja viipaloituja mansikoita tai kokonaisia vadelmia (sokeroi halutessasi). Levitä loppu kermavaahto-rahkaseos kakun päälle ja reunoille.
  • Koristele marjoilla

Vinkki: Jos mahdollista, anna kakun vetäytyä jääkaapissa hetken aikaa ennen tarjoilua. Näin kostetus ja maut tasoittuvat.

HalpaHalli Facebookissa HalpaHalli Instagramissa  HalpaHalli Youtubessa  HalpaHalli Twitterissä  HalpaHalli LinkedInissä
15 annosta

Ainekset

Pohjalevy (tarvitset 2kpl)
4 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl

vehnäjauhoja

2 rkl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
Kostutus
1 ½ dl Valio maitoa
½ tl vaniljasokeria
Täyte ja kuorrutus
5 dl Valio kuohukermaa
1 prk (500 g) Valio maitorahkaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 ½ l mansikoita tai vadelmia
Koristeluun
½ - 1 l mansikoita tai vadelmia

Kokeile myös

 

Valio Mökkikakku

Lue
 

Atria Kassleria ja grillattua kurkkua

Lue
 

Arla grillattu perunasalaatti

Lue
HalpaHalli Facebookissa HalpaHalli Instagramissa  HalpaHalli Youtubessa  HalpaHalli Twitterissä  HalpaHalli LinkedInissä