Valio Isänpäiväkakku
Runsaasti makuja sisältävä kahden voileipäkakun yhdistelmä hurmaa isänpäivänä kaikki syöjät. Kakku on näyttävä, mutta silti helppo toteuttaa. Tästä riittää koko perheelle... ja vähän muillekin.
Ohje:
- Leikkaa paahtoleivistä reunat pois.
Kasvistäyte
- Poista tomaateista siemenet ja leikkaa kuutioiksi.
- Hienonna sipulit, valutetut salaattijuustokuutiot ja oliivit.
- Lisää kaikki tuorejuuston joukkoon.
Pekonitäyte
- Paahda pekonit uunissa. Jäähdytä.
- Hienonna pekonit ja kananmunat. Sekoita ne jogurtin joukkoon.
Kokoaminen
- Ota kaksi pyöreää irtopohjakakkuvuokaa ø 22 cm ja ø 16 cm. Vuoraa pohjat leivinpaperilla.
- Poista leivistä reunat ja muotoile ne kakkuvuokiin. Levitä molempien vuokien leipäkerroksien päälle kasvistäyte.
- Asettele toiset leivät päälle ja levitä niille pekonitäyte.
- Lisää lopuksi päälle vielä leipäkerros.
- Peitä kelmulla ja anna vetäytyä kylmässä kevyen painon alla mielellään yön yli tai väh. 4 h.
Päälle
- Yhdistä jogurtti ja tuorejuusto tasaiseksi massaksi. Kuorruta kakut päällystämällä reunat ja päällinen tuorejuusto-jogurttimassalla.
- Aseta pienempi kakku isomman päälle ja koristele.
Ainekset
2pussia (á400g) | grahampaahtoleipää |
KASVISTÄYTE | |
500g | tomaattia |
200g | kivettömiä kalamata-oliiveja |
1prk (180g) | Valio salaattijuustokuutioita |
2 isoa | punasipulia |
2 rasiaa (á200g) | Valio Viola® kevyt paprika-chili tuorejuustoa |
PEKONITÄYTE | |
2pkt (á170g) | amerikanpekonia |
6 | keitettyä (8min) kananmunaa |
1prk (500g) | Valio kreikkalaista jogurttia |
PÄÄLLE | |
½prk (á500g) | Valio kreikkalaista jogurttia |
1rasia (200g) | Valio Viola® kevyt paprika-chili tuorejuustoa |
1rasia (70g) | minisalaattisekoitusta, esim. Mimis |
150g | kirsikkatomaattia |
2 | keitettyä (8min) kananmunaa |
200g | kivettömiä kalamata-oliiveja |