Valio Itsenäisyyspäivän juustokakku

Valio Itsenäisyyspäivän juustokakku 

Valkosuklaa ja mustikka ovat tämän hyydytettävän juustokakun päämaut. Ne myös toistuvat kakussa kerroksittain, sillä kakkupohja on mustikkainen ja valkosuklainen tuorejuustomassa kätkeen sisäänsä mustikkayllätyksen.


Ohje: 

  • Sekä kakkupohjaan että täytteeseen tarvittavat mustikat (yht. 250 g) käytetään soseutettuna. Ne kannattaa soseuttaa heti alussa.

Pohja 

  • Vaahdota muna ja sokeri kulhossa. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos, Oivariini, mustikkasose ja kardemumma. Sekoita tasaiseksi.
  • Pingota leivinpaperi irtopohjaisen kakkuvuoan ( Ø 23 cm) reunojen ja pohjan väliin. Levitä taikina vuokaan.
  • Kypsennä uunin alimmalla ritilätasolla 175 asteessa n. 20 min.
  • Anna kakun jäähtyä vuoassa ja jätä se vuokaan.

Täyte 

  • Laita kaikki liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi isossa kulhossa.
  • Lämmitä yksi rasia tuorejuustoa ja paloiteltu suklaa kattilassa, kunnes suklaa on sulanut. Lisää joukkoon 3 valutettua liivatetta, kuumenna sekoitellen (älä anna kiehua) kunnes ovat sulaneet. Siirrä kattila sivuun ja sekoita joukkoon toinen rasia tuorejuustoa.
  • Valuta valkosuklaa-tuorejuustomassa kermavaahtoon samalla sekoittaen. Kaada siitä puolet kakkupohjalle.
  • Ota 2 rkl mustikkasosetta ja kuumenna se esim. kahvikupissa mikrossa kiehuvan kuumaksi. Sulata siihen 1 liivate. Sekoita liivateseos loppuun mustikkasoseeseen. Lisää sokeri.
  • Valuta mustikkasose vuokaan jättäen reunoista n. 3 cm ilman sosetta. Pistele sosetta tuorejuustomassaan ruokaveitsellä sinne tänne kakkua.
  • Lusikoi loppu valkosuklaa-tuorejuustomassa tasaisesti päälle aloittaen reunoista, jotta mustikkakerros ei leviä reunaosaan, vaan jää piiloon. Kuvioi pintaa lusikan kärjellä.
  • Hyydytä jääkaapissa 4 h tai seuraavaan päivään.
  • Irrota veitsellä kakku vuoan reunoista ja poista reunarengas. Siisti reunat esim. lämmitetyllä veitsellä. Koristele.

 


HalpaHalli Facebookissa HalpaHalli Instagramissa  HalpaHalli Youtubessa  HalpaHalli Twitterissä  HalpaHalli LinkedInissä

Ainekset

150g mustikoita
1 kananmuna
1dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1dl Valio Oivariini® juoksevaa
½tl

kardemummaa

TÄYTE
3+1 liivatelehteä
1prk (3,3dl) Valio kuohukermaa
2prk (à200g) Valio Viola® vanilja tuorejuustoa
200g valkosuklaata
100g mustikoita
1rkl sokeria

 

Kokeile myös

 

Valio Mökkikakku

Lue
 

Atria Kassleria ja grillattua kurkkua

Lue
 

Arla grillattu perunasalaatti

Lue
HalpaHalli Facebookissa HalpaHalli Instagramissa  HalpaHalli Youtubessa  HalpaHalli Twitterissä  HalpaHalli LinkedInissä