Jauhelihastroganoff
Arkisempi stroganoff valmistetaan jauhelihasta. Mausta ei tarvitse tinkiä sillä kastike mehevöitetään smetanalla.Ohje
- Hienonna sipulit ja paista rasvassa pannulla. Lisää pannulle jauheliha ja ruskista.
- Lisää tomaattipyree, sinappi ja vehnäjauhot hyvin sekoittaen. Lisää vesi ja sekoita kunnes kastike sakenee. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä kannen alla n. 10 min. Lisää puolet smetanasta kastikkeeseen (jätä loppu tarjoiluun) ja kuutioi joukkoon myös suolakurkku. Anna kiehahtaa.
- Tarjoile perunoiden tai riisin kanssa. Viimeistele annokset hienonnetulla lehtipersiljalla sekä nokareella smetanaa.
Ainekset
4 annosta | |
1 | Sipuli |
1 | Valkosipulin kynsi |
2 rkl | Valio Oivariini juoksevaa |
400 g | Naudan jauhelihaa |
2 rkl | Tomaattipyreetä |
1 rkl | Dijon-sinappia |
2 rkl | Vehnäjauhoja |
4 dl | Vettä |
1 tl | Suolaa |
Mustapippuri myllystä | |
1 prk (180g) | Valio Arki smetanaa |
1 | Suolakurkku |
Tuoretta persiljaa |