Kirsikkakakku
Leivo raikas ja helppo kirsikkarahkakakku juhliin. Herkullisen kakun pohjaan rouhitaan rapeita mantelikeksejä ja kuohkea täyte tekee kakusta kirsikanystävän unelmakakun.Ohje
- Hienonna keksit monitoimikoneessa tai vahvassa pussissa kaulinta käyttäen. Sulata voi ja lisää se keksimurun joukkoon. Sekoita. Levitä muruseos leivinpaperilla pohjustetun irtopohjavuoan (ø 20 cm) pohjalle. Laita hetkeksi kylmään.
- Levitä kirsikkahilloa viilenneen pohjan päälle.
- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota 2 dl kermaa ja rahka yhdessä sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi (jätä loppu kerma purkkiin koristelua varten).
- Kuumenna sitruunamehu kiehuvan kuumaksi. Liota joukkoon puristetut liivatteet. Kaada seos tasaisena nauhana rahkavaahdon joukkoon. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Nosta kakku hyytymään jääkaappiin (4 h tai yön yli).
- Vaahdota loppu kermasta (1,3 dl) ja kreemi keskenään. Lusikoi vaahto rennosti hyytyneen kakun pinnalle ja lisää tuoreet kirsikat.
Ainekset
8 annosta | |
POHJA | |
200g | Cantuccini-keksejä |
50g | Valio voita |
1½dl | Kirsikkahilloa |
TÄYTE | |
1prk (3,3dl) | Valio Keittiön kuohukermaa laktoositon |
2prk (á200g) | Valio Keittiön maustettua rahkaa kirsikka |
4 | Liivatelehteä |
2rkl | Sitruunamehua |
PINNALLE | |
½prk (á200g) | Valio vaniljakreemiä |
Tuoreita kirsikoita |