Voileipäkakku on näppärä tehdä pyöreään kakkuvuokaan juustokakun tapaan. Tässä täyteläisessä voileipäkakussa yhdistyvät kylmäsavustettu kirjolohi ja avokado.
- Hienonna leipä ja tilli monitoimikoneessa. Lisää joukkoon sulatettu voi.
- Peitä irtopohjaisen, halkaisijaltaan 20 cm:n kokoisen vuoan pohja leivinpaperilla. Painele leipäseos pohjalle.
- Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
- Hienonna kala.
- Kuori avokadot, poista siemenet. Leikkaa hedelmäliha pieniksi kuutioiksi. Kaada niiden päälle 1/3 sitruunamehusta tummumisen estämiseksi. Ripota avokadoille myös suola ja pippuri.
- Sekoita tuorejuusto ja jogurtti kulhossa. Lisää joukkoon kala, avokadokuutiot ja raejuusto. Tarkista maku, lisää halutessasi ripaus suolaa.
- Purista liivatelehdet kuiviksi. Liuota ne loppuun, kiehuvan kuumaan sitruunamehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
- Kaada täyte vuokaan ja peitä kelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
- Irrota kakku vuoasta tarjoiluastialle. Koristele avokadolla (sivele avokadon pintaan runsaasti sitruunamehua tummumisen estämiseksi), kylmäsavulohella ja tillillä. Viimeistele sitruunankuoriraasteella.
KATKARAPU-AVOKADOKAKKU
Korvaa lohi 150 g:lla katkarapuja. Sulata ja valuta ne hyvin siivilässä. Hienonna ja lisää täytteeseen.
8 annosta • 45 min
(+ tekeytyminen 12h)
Ainekset
| Pohja | |
| 5 viipaletta | vaaleaa leipää esim. maalaisleipää |
| 75 g | Valio voita |
| 1 dl | tilliä |
| Täyte | |
| 3 | liivatelehteä |
| 150 g | kylmäsavustettua kirjolohta |
| 2 kypsää | avokadoa |
| ½ dl | sitruunamehua |
| 1/4 tl | suolaa |
| mustapippuria myllystä | |
| 1 prk (200g) | Valio Viola maustamatonta tuorejuustoa |
| 1 dl | Valio turkkilaista jogurttia |
| 2 prk (á 200g) | Valio raejuustoa |
| Koristeluun | |
| 1 | avokado |
| sitruunamehua | |
| 50 g | kylmäsavulohta |
| tilliä | |
| raastettua sitruunankuorta | |




