Valio Mangojuustokakku
Täyteläinen mango sopii kakkujen täytteeseen loistavasti. Tarjoa mangojuustokakku kevään ja kesän juhlien kahvipöydässä.
Ohje
- Murskaa keksit esim. muovipussissa tai monitoimikoneella. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Vuoraa rengasvuoan pohja (Ø 23 cm) leivinpaperilla. Taputtele keksiseos pohjalle.
Täyte
- Ota kiillettä varten talteen 1 dl säilykemangojen lientä. Valuta ja soseuta mangot ja laita 3 ½ dl mangososetta sivuun kiillettä varten. (Mikäli mangot ovat säikeisiä, siivilöi sose.)
- Laita 5 liivatetta pehmenemään runsaaseen kylmään veteen.
- Vaahdota kerma.
- Yhdistä täytteen mangosose, rahka, tuorejuusto, sokerit ja suola. Vatkaa tasaiseksi.
- Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi esim. kahvikupissa mikrossa. Sulata valutetut liivatteet kuumaan mehuun. Kaada liivateseos täytteeseen samalla sekoittaen. Nostele lopuksi kermavaahto joukkoon.
- Kaada täyte vuokaan. Peitä ja anna hyytyä väh. 4 h, mielellään yön yli.
Kiille
- Laita 3 liivatetta pehmenemään kylmään veteen. Kuumenna säilykemangojen liemi (1 dl) kiehuvaksi. Sulata liivatteet siihen. Kaada liivateseos mangososeeseen samalla sekoittaen. Lisää kiille kakun päälle. Hyydytä jääkaapissa 1 h.
- Irrota vuoan reunus ja siirrä kakku tarjoiluvadille. Koristele halutessasi.
Ainekset
12 annosta
POHJA |
|
175g | keksejä, esim. Digestive |
75g | Valio voita |
TÄYTE JA KIILLE | |
3tlk (á 425/255g) | säilykemangoa |
5+3 | liivatelehteä |
2dl | Valio kuohukermaa laktoositon |
1prk (200g) | Valio maustettua rahkaa mango-passio |
1rasia (200g) | Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoa |
1½dl | sokeria |
1rkl | vaniljasokeria |
ripaus suolaa | |
½dl | sitruunamehua |