VALIO MANSIKKAKÄÄRETORTTU

VALIO MANSIKKAKÄÄRETORTTU

Itseleivottu kääretorttu on kahvipöydän keskipiste siinä missä täytekakkukin. Rahkatäyte on raikas ja herkullinen. Voit tehdä kääretortun myös gluteenittomana!


Ohje: 

  • Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  • Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Lisää siivilän läpi vaahtoon varovasti sekoittaen.
  • Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Kypsennä uunin keskiosassa 10 - 12 min.
  • Kumoa pohja sokerilla tai korppujauhoilla sirotellulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi, mutta jätä se suojaksi torttupohjalle, ettei pohja ei kuivahda.
  • Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka, hillo ja lohkotut mansikat (myös pakastemansikat käyvät, lohko ne puolijäisinä).
  • Levitä jäähtyneelle pohjalle, säästä halutessasi kolmannes pinnan koristeluun (ks. kuva). Kääri kevyesti rullalle leivinpaperin avulla.
  • Koristele esim. macaronseilla.

Gluteeniton kääretorttu: 

  • Käytä ruisjauho-perunajauhoseoksen tilalla 1½ dl gluteenitonta jauhoseosta (esim. Sunnuntai). Valmista muuten samaan tapaan.


HalpaHalli Facebookissa HalpaHalli Instagramissa  HalpaHalli Youtubessa  HalpaHalli Twitterissä  HalpaHalli LinkedInissä

Ainekset

4kpl

(luomu)kananmunaa

1½dl sokeria
1½dl ruisjauhoja
½dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
VÄLIIN JA PÄÄLLE
1prk (2dl) Valio Eila® vispikermaa
1prk (200g) Valio maustettua rahkaa mansikka
½dl mansikkahilloa
250g mansikoita

 

Kokeile myös

 

Valio Mökkikakku

Lue
 

Atria Kassleria ja grillattua kurkkua

Lue
 

Arla grillattu perunasalaatti

Lue
HalpaHalli Facebookissa HalpaHalli Instagramissa  HalpaHalli Youtubessa  HalpaHalli Twitterissä  HalpaHalli LinkedInissä

Suomen vahvimmat platina