VALIO MANSIKKAKÄÄRETORTTU

VALIO MANSIKKAKÄÄRETORTTU

Itseleivottu kääretorttu on kahvipöydän keskipiste siinä missä täytekakkukin. Rahkatäyte on raikas ja herkullinen. Voit tehdä kääretortun myös gluteenittomana!


Ohje: 

  • Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  • Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Lisää siivilän läpi vaahtoon varovasti sekoittaen.
  • Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Kypsennä uunin keskiosassa 10 - 12 min.
  • Kumoa pohja sokerilla tai korppujauhoilla sirotellulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi, mutta jätä se suojaksi torttupohjalle, ettei pohja ei kuivahda.
  • Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka, hillo ja lohkotut mansikat (myös pakastemansikat käyvät, lohko ne puolijäisinä).
  • Levitä jäähtyneelle pohjalle, säästä halutessasi kolmannes pinnan koristeluun (ks. kuva). Kääri kevyesti rullalle leivinpaperin avulla.
  • Koristele esim. macaronseilla.

Gluteeniton kääretorttu: 

  • Käytä ruisjauho-perunajauhoseoksen tilalla 1½ dl gluteenitonta jauhoseosta (esim. Sunnuntai). Valmista muuten samaan tapaan.


HalpaHalli Facebookissa HalpaHalli Instagramissa  HalpaHalli Youtubessa  HalpaHalli Twitterissä  HalpaHalli LinkedInissä

Ainekset

4kpl

(luomu)kananmunaa

1½dl sokeria
1½dl ruisjauhoja
½dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
VÄLIIN JA PÄÄLLE
1prk (2dl) Valio Eila® vispikermaa
1prk (200g) Valio maustettua rahkaa mansikka
½dl mansikkahilloa
250g mansikoita

 

Kokeile myös

 

Valio Mökkikakku

Lue
 

Atria Kassleria ja grillattua kurkkua

Lue
 

Arla grillattu perunasalaatti

Lue
HalpaHalli Facebookissa HalpaHalli Instagramissa  HalpaHalli Youtubessa  HalpaHalli Twitterissä  HalpaHalli LinkedInissä