Valio Metsästäjän possupata ja vanilja-puolukkarahka
Täyteläinen possupata Valion tapaan on maukasta viikonloppuruokaa, jolloin on aikaa nautiskella hyvästä ruoasta ajan kanssa. Tarjoa pataa yhdessä riisin kanssa. Jälkiruokana toimii helppo rahka, jossa kirpsakat puolukat saavat makeutta vaniljarahkasta.
Ohje Metsästäjän possupataan:
- Poista fileestä kalvot ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna Oivariini ja ruskista lihasuikaleet. Siirrä lihasuikaleet hetkeksi sivuun pannulta.
- Hienonna sipuli ja viipaloi herkkusienet. Ruskista ne pannulla Oivariini rasvassa.
- Lisää pannulle ruskistetut lihasuikaleet ja vehnäjauhot. Sekoita. Lisää joukkoon ruokakerma, tuorejuusto sekä tarvittaessa loraus vettä.
- Hauduta kypsäksi n. 15 min.
- Tarjoa lisäkkeenä riisiä.
Ohje Vanilja-puolukkarahkaan:
- Soseuta marjat. Mausta sokerilla.
- Vaahdota kerma. Sekoita ainekset. Tarkista maku.
- Tarjoa jälkiruokana.
Ainekset Metsästäjän possupataan
400g | porsaan ulkofileetä |
1 | sipuli |
200g | tuoreita herkkusieniä |
Valio Oivariini® juoksevaa | |
1rkl | vehnäjauhoja |
2dl | Valio ruokakermaa |
½rasiaa (à200g) | Valio Viola® valkosipuli tuorejuustoa |
½tl | suolaa |
valkopippuria myllystä | |
n. ½dl | vettä |
Ainekset Vanilja-puolukkarahkaan
3dl | puolukoita |
½dl | sokeria |
1prk (2dl) | Valio Eila® vispikermaa |
1prk (200g) | Valio maustettua rahkaa vanilja |